Komplo teoricisi Alex Jones tazminat ödeyecek

Komplo teoricisi Alex Jones tazminat ödeyecek

Amerika’da 2012’deki Sandy Hook okul katliamının asılsız şekilde yalan olduğunu iddia eden komplo teoricisi Alex Jones, katliamda hayatını kaybeden çocuklardan birinin ailesine toplam 49,3 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Teksas’ta görülen mahkemede jüri Alex Jones’u katliamın yalan olduğunu iddia ettiği ve buna yönelik komplo iddialarını yaydığı için 4,1 milyon dolar; 45,2 milyon dolar da manevi tazminat ödemeye mahkum etti. 

ABD’de 14 Aralık 2012 yılında Connecticut’taki Sandy Hook İlkokulu’ndaki silahlı saldırıda 20 çocuk ve 6 personel hayatını kaybetmişti.

Saldırıda hayatını kaybeden 6 yaşındaki Jesse Lewis’in ailesi, Alex Jones’un gerçeği yansıtmayan iddialarını gündeme getirdiği için 145,9 milyon dolar manevi tazminat talebiyle dava açmıştı.

Ailenin avukatı Wesley Todd Ball, jüri üyeleri kendi içindeki görüşmelere başlamadan önce “Çok çok basit bir mesaj vermenizi istiyoruz. Alex Jones’u durdurun. Dezenformasyon ve yalanlardan gelir elde edilmesini durdurun” ifadelerini kullandı.

“Tehdit mesajları aldık, taciz edildik

Sandy Hook katliamında 6 yaşındaki oğullarını kaybeden aile, Alex Jones’un takipçilerinin kendilerini yıllarca taciz ettiğini anlattı.

Aile tehdit telefonları ve mesajları aldıklarını ve zaman zaman sokakta taciz edildiklerini söyledi.

Alex Jones ise duruşmada verdiği ifadede kendisiyle komplo teorileri arasına mesafe koydu ve aileden özür dileyerek “Sandy Hook’un yüzde 100 gerçek olduğunu” belirtti.

Komplo teoricisi Alex Jones, milyon dolarlık tazminatın finansal olarak kendisine ağır geleceğini savundu.

Ancak davada tanık olarak ifade veren ekonomist Bernard Pettingill, Alex Jones ve şirketinin değerinin 270 milyon dolar olduğunu ve şirketin dezenformasyon üzerinden çok para kazandığını söyledi.

Jones’un Free Speech Systems adlı şirketinin geçtiğimiz hafta iflasını ilan ettiği belirtiliyor.

Amerikanın Sesi