Kaybolduklarından 10 yıl sonra 3 kadın aynı evde canlı olarak bulundu

Kaybolduklarından 10 yıl sonra 3 kadın aynı evde canlı olarak bulundu

Kayıp olduklarından 10 yıl sonra bulunan 3 kadının hikayesi filmlere taş çıkartacak türden. Cleveland polisi aldığı bir ihbarı değerlendirerek birisi 11, diğeri 10 ve üçüncüsü ise 9 yıl önce kaybolan üç genç kadın canlı buldu.

Polisin üç kayıp kadını bulduğunun duyulması üzerine yüzlerce insan olay yerine gelerek sevinç gösterilerinde bulundu. Bir evde bulunan üç kadından Michelle Knight, 20 yaşında iken 2002 yılında kaybolmuştu. Bulunan kadınlardan Amanda Berry ise 2003 yılı nisan ayında henüz 17 yaşında iken kaybolmuştu. Yine aynı evde bulunan Gina DeJesus ise 2004 yılında 14 yaşında iken kayıplara karışmıştı. Her üç kadının da kayboldukları yerden birkaç blok uzakta bir evde bulunmaları herkesi şaşkına çevirdi.

Cleveland şehrinin Seymour Caddesi 2207 numaralı evde bulunan kayıp üç kadın da hastaneye muayene amacıyla kaldırıldı. Olayla ilgili olarak 52 yaşında okul servisi şoförü (işinden ayrıldığı da ileri sürülüyor) olduğu belirtilen Arial Castro’nun yanı sıra iki kardeşinin de polis tarafından tutuklandığı kaydedildi. Ancak diğer iki kişinin isimleri hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

 

Polisi arayan Charles Ramsey adlı şahıs, ‘‘Bir çığlık duydum… Ve bir kadının tüm gücüyle dışarıya çıkmaya çalıştığını gördüm’’ dedi. Castro’nun komşusu olan Ramsey, çığlık atan kadının kendisine 911 (polis imdat) araması için seslendiğini aktardı. Ramsey, ‘‘Buradan çıkmama yardım edin. Uzun zamandır buradayım’’ dediğini aktardı.

 

Charles Ramsey, daha sonra kendisinin aile içi bir kavga olduğunu düşündüğünü de kaydetti. Ancak kadının daha sonra küçük bir kız çocuğu ile görünerek, ‘‘911’i arayın ve benim Amanda Berry olduğumu söyleyin’’ dediğini belirten Ramsey, daha sonra polisi arayarak kadının ismini verdiğini söyledi.

 

Castro’yu tanıdığı ve hep dışarıda görüştüklerini, hatta zaman zaman birlikte yemek yiyerek muhabbet bile ettiklerini belirten Ramsey, ”Aman hiçbir zaman evine girmedim ve ne olup bittiğini de orada bilemiyordum. Castro, son derece normal biri gibi hareket ediyordu ve deli ya da sapık diyebileceğim bir hareketini de görmedim” dedim.

 

Mucize bir şekilde bulunan kadınlardan Amanda Berry’in 4 veya 5 yaşlarında bir çocuğu olduğu ileri sürülürken, annesinin 2006 yılında kalp krizinden öldüğü de öğrenildi. Talihsiz kadının polis kaydına göre 17 Nisan 2003 yılında kayıp olduğu görüldü.

Aynı evde bulunan bir diğer talihsiz kadının DeJesus’un ise Berry’den tam bir yıl sonra kaybolduğu kaydedildi. Okul dönüşünde kaybolan DeJesus’un kaçırıldığında yalnızca 14 yaşında olduğu da kaydedildi.

Cleveland şehrindeki Metro Health Tıp Merkezi’ne kaldırılan üç kadında müşahede  altında tutuluyor.  Yerel polis dışında olaya Federal Soruşturma Ofisi (FBI) el atarken Cleveland şehrinde yaşanılan mucize olayın Amerika kayıp olan binlerce insan için de yeniden bir umut oldu.

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.