‘IŞİD’e Katılmak İsteyen Amerikalılar azaldı’

‘IŞİD’e Katılmak İsteyen Amerikalılar azaldı’

Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın direktörü James Comey’e göre IŞİD’e katılmak isteyen Amerikalılar’ın sayısı geçen yıldan buyana düştü.

FBI, 2014 ve 2015’in ortasına kadar her ay IŞİD’e katılmak isteyen Amerikalılar’ın sayısını açıklarken “bu ay x kişi” şeklinde not düşüyordu. Bu liste her ay 6, 8 ya da 10 gibi rakamlar arasında değişiyordu. Ancak FBI geçen yıl ortalarından bu yana ortalama bir kişinin IŞİD’e katılmak için Ortadoğu’ya seyahat etmek istediğini ya da gittiğini belirledi.

Comey, IŞİD’in Amerika’daki cazibesini yitirmeye başlamış olabileceğinin altını çizdi.

ABD’nin Sesi’nin haberine göre, rakamın düşüşü ile ilgili açıklamada bulunmayan Comey, teröristlerin eleman toplamak için ruhsal sorun yaşayan kişileri hedef almaya devam ettiğini kaydetti.

Comey, “Hala internette mevcudiyet var ve sorunlu insanlar da buna yöneliyor, en azından ilgileniyorlar” dedi.

FBI Direktörü Comey, bu açıklamaları 3 Somali asıllı Amerikalı’nın Minnesota eyaletinde IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gitmeye çalışmakla suçlandıkları davanın başladığı sırada yaptı.

Muhammed Farah, Abdirahman Daud ve Guled Ömer IŞİD’e mali destek sağlamak ve Amerika dışında cinayet işleme planları kurmakla suçlanıyor.

Bu üç sanığın dışında 10 kişi daha benzer suçlardan yargılandı. Bunlardan 6’sı suçlu bulundu, birinin de Suriye’ye gittiği tahmin ediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.