Raindrop Derneği: İsrail’e yardım, Başbakan uçak gönderdikten sonra yapıldı

Raindrop Derneği: İsrail’e yardım, Başbakan uçak gönderdikten sonra yapıldı

Hizmet Hareketi’ni İsrail’le ilişkilendirmek için son dönemde artan şekilde devam eden karalama kampanyasında adı gündeme gelen Raindrop Türk Kültür Merkezi, bir açıklama yayınladı.

Texas’ta faaliyet gösteren derneğin yetkilileri, sosyal medyada bir kısım çevrelerin gündeme getirdikleri 2010 yılında İsrail’e yapılan para yardımının, İsrail’de 40 kişinin ölümüyle sonuçlanan devasa orman yangını ile ilgili olduğunu açıkladı. Dernek açıklamasında,  söz konusu yardım kararının, Anadolu Ajansı’nın, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’den 2 yangın söndürme uçağının İsrail’e gönderildiğinin duyurmasının ardından alındığı ifade edildi. Raindrop Türk Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Okumuş, derneklerinin din, dil, ırk, etnik ayrımı gözetmeksizin felaketzedelere ve yardıma muhtaçlara yardım elini uzattığını, bu bağlamda Haiti depremi, Pakistan seli, Van depremi, Japonya tsunami felaketi, New Mexico ve Teksas yangını, Oklahoma ve Missippi sel felaketi için de yardım kampanyalarına katıldıklarını belirtti.

Okumuş, söz konusu yardım kampanyasında toplanan 22 bin 500 doların yaşanan yangın felaketi sonrasında ağaçlandırma ve ormanın yeniden yapılandırılması için gönderildiğini vurguladı. “Okumuş, bize bu konuda saldıranların, Başbakan Erdoğan’ın İsrail’e yardım amaçlı gönderdiği yangın söndürme uçaklarından hiç bahsetmemesi de bizi üzdü doğrusu.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.