Hıçkırık şikayetiyle gittiği hastanede korona teşhisi konuldu

Hıçkırık şikayetiyle gittiği hastanede korona teşhisi konuldu

The American Journal of Emergency Medicine dergisi, koronavirüs semptomlarına ilişkin ilginç bir makale yayınladı. Dergide yer alan makalede, yüksek ateş, kuru öksürük, yorgunluk, boğaz ağrısı, ishal, tat ve koku alma kaybı ile baş ağrısı gibi bilinen koronavirüs semptomların yanında hıçkırığın da hastalığın belirtisi olabileceği iddia edildi.

HIÇKIRIK ŞİKAYETİYLE GİTTİ KORONA ÇIKTI

Sağlık sektörünün önde gelen dergilerinden olan The American Journal of Emergency Medicine’de yayınlanan akademik makalede, Chicago’da 4 gün boyunca aralıksız hıçkırdığı için hastaneye başvuran 62 yaşındaki bir Amerikalı’ya koronavirüs teşhisi konduğu belirtildi.

CİĞERLERİNİN KAPASİTESİ DÜŞTÜ

Dergide konuyla ilgili şu ifadeler kullanıldı, “Hiç semptom göstermiyordu ve ateşi ölçüldüğünde de 37.3 derece ateşi vardı. Fakat hastaneye kaldırılıp testler derinleşince durum ortaya çıktı. Koronavirüs testi pozitif çıktı ve ciğerlerinin kapasitesinin de düştüğü görüldü. Adamın ateşi de daha sonra 38.4’e çıktı.”

Olayın yaşandığı Chicago’daki Cook County Hastanesi’ndeki doktorların makalede yer alan görüşleri ise şöyle, “Günlerce geçmeyen hıçkırığı olan hastaları gözardı etmemek gerek. Doktorlar, Kovid-19 hastalarında farklı semptomlara bakmalı çünkü birçok vaka semptom göstermeden ortaya çıkıyor.”