ABD’den Suriyeli sivillere 34 milyon dolar ek yardım

ABD’den Suriyeli sivillere 34 milyon dolar ek yardım

ABD, Suriye’deki çatışma ortamından etkilenenlere 34 milyon dolarlık ilave insani yardım fonu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, yeni yardım fonu, Cenevre’de düzenlenen Suriye İnsani Yardım Forumu’nda ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kelly Clements tarafından duyuruldu.

Bu yeni yardımlarla birlikte, ABD’nin, Suriye’de şiddetten etkilenenler ile komşu ülkelerdeki sığınmacılara sağladığı insani yardımların miktarının 165 milyon doları geçtiği belirtildi.

Açıklamada, ilave fonun, Ürdün, Türkiye ve Lübnan’daki kış koşulları ihtiyaçlarının karşılanmasına ve Suriye’de Esed rejiminin uyguladığı şiddetten zarar görenler ve yerlerinden olanların, ”battaniye, soba ve plastik kaplama” gibi malzemeler tedarik etme suretiyle yaklaşan kış mevsiminde ısınma zorluğu çekmemelerine katkıda bulunacağı kaydedildi.

Fonun bir kısmının çocukların korunması, psikososyal destek ve eğitim, cinsiyet temelli şiddeti önlemeye dönük adımlar için kullanılacağını belirten bakanlık, fonun ayrıca, Suriye’deki 1 milyona yakın çocuğu kızamık ve diğer bulaşıcı hastalıklardan koruyacak aşı kampanyası için kullanılacağını, bunun yanında, yaralı Suriyelilerin Lübnan-Suriye sınırından taşınması ve tedavisine destek sağlayacağını kaydetti.

Bakanlık açıklamasında, ABD destekli insani yardımların, Suriye içinde 1 milyonu aşkın kişiye ve komşu ülkelere kaçan 380 bin civarında kişiye ulaştığı belirtildi.

ABD’nin sağlık ve gıda alanındaki yardımlarından fayda gören Suriyelilere ilişkin ayrıntılara yer verilen açıklamada, ABD’nin, Suriye’de insani yardımların erişim boyutunun artırılması için tüm uygun seçeneklerin ısrarla takipçisi olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, ABD’nin, Türkiye, Lübnan, Ürdün, Irak hükümetleri ile diğer hükümetlerin, Suriye’de şiddetten kaçanları kabul etmeleri, muhtaç olanlara kapılarını açmaları ve onlara yardım sağlamalarından dolayı gösterdikleri cömertliği takdir ettiği belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.