Eski New York Savcısı, Trump soruşturmasına ilişkin Kongre’de ifadeye çağrıldı

Eski New York Savcısı, Trump soruşturmasına ilişkin Kongre’de ifadeye çağrıldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, oyuncu Stormy Daniels’e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında “sus payı” ödediği iddiası da dahil 34 ayrı suçlama ile Manhattan Bölge Savcılığı tarafından açılan davada ‘prosedür’ olarak tutuklanıp serbest bırakılmasının ardından ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan, eski New York Savcısı Mark Pomerantz’ı, Trump’a yönelik suçlamasıyla ilgili ifadeye çağırdı.

ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan, eski New York Savcısı Mark Pomerantz’ı, eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suçlamasıyla ilgili ifadeye çağırdı. Cumhuriyetçi Kongre üyesi Jordan, eski New York Savcısını Trump’a karşı “kişisel husumet” beslemekle suçluyor.

ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan, Trump’ın ticari işlerinde suç bulduğuna dair beyanı ile ilgili eski New York Savcısı Pomerantz’ı 20 Nisan’da Kongre’de düzenlenecek komite toplantısında ifade vermeye davet etti.

Cumhuriyetçi Kongre üyesi Jordan, Pomerantz’a yazdığı mektupta, “Başkan Trump’ın mali durumuyla ilgili soruşturmayı yöneten özel bir bölge savcısı yardımcısı olarak, Komite’nin gözetimi ve gerekli bilgileri sağlamak için benzersiz bir konumdasınız.” ifadelerine yer verdi.

İstifa mektubuna dayanarak Pomerantz’ın Trump hakkındaki soruşturmanın “sonuçlarına önceden karar verdiğini” ve Manhattan Bölge Başsavcısı Alvin Bragg’ı, söz konusu soruşturmayı “tamamlamaktan çok uzak” olmakla itham ettiğini belirten Jordan, eski New York Savcısını Trump’a karşı “kişisel husumet” beslemekle suçladı.

ABD medyasında, Pomerantz’ın, Trump’ın mali tablolarıyla ilgili çok sayıda ağır ihlalden suçlu olduğuna inandığı ve Manhattan Bölge Başsavcısı Bragg’ın o sırada Trump hakkındaki soruşturmayı süresiz olarak askıya alma kararının yanlış yönlendirildiğini düşündüğü için istifa ettiğine dair bilgiler yer almıştı.

Trump davasını takip etmekle görevlendirilen Pomerantz, Bragg görevi devraldıktan sonra Şubat 2022’de, Manhattan Bölge Savcılığının ofisinden ayrılmış, eski ABD Başkanı Trump’a yönelttiği iddialarla ilgili kitap yazmıştı.