Enes Kanter Freedom, Türkiye’deki insan hakları ihlallerini Frankfurt Kitap Fuarı’nda anlattı

Enes Kanter Freedom, Türkiye’deki insan hakları ihlallerini Frankfurt Kitap Fuarı’nda anlattı

İnsan hakları savunucusu ünlü basketbolcu Enes Kanter Freedom, Almanya merkezli Tenkil Müzesi Derneği’nin konuğu olarak 74. Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı’na katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Enes Kanter Freedom, Frankfurt’a gelme sebebinin ‘Tenkil Müzesi’ olduğunu söyledi.

Bold Medya’ya konuşan ve Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çeken Ener Kanter, “Keşke bu tenkil müzesini alıp takım arkadaşlarıma da gösterebilsem, keşke bu tenkil müzesini alıp senatörlere de gösterebilsem. Tenkil müzesi için ABD’deki önemli programlarımı iptal ettim. Burada kırık bir gözlükle Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerini anlatabiliyorsunuz.” dedi.

Yunanistan ziyaretiyle ilgili bir soruya ise şöyle cevapladı:

Oradaki kardeşlerim beni sürekli çağırıyordu. Basketbol kampına katılacağımı söylemiştim. Onlara moral vermeye gitmiştim ama onlardan moral aldım. 

Oradaki siyasilerle görüştük. Herşeyi anlattık. Hizmet’i anlattık. Hizmet Hareketi’nin neden Türkiye’de zulüm gördüğünü anlattık. Bu kadar insanın neden tutuklandığını anlattık. 

Başpiskopos çok yakın ve sıcak davrandı. Çok sıcak bir görüşme oldu. En sonunda başpiskopos dedi ki, ‘Ben şu anda 84 yaşındayım. Bana bir çok insan dünyanın bir çok yerinden farklı şeyler anlattılar ama sizin anlattıklarınız benim kalbime çok dokunda. Sizlerin yanınızdayım’ dedi. Bunu bütün kameralar önünde söyledi.