Dallas saldırganının annesi: Ordu oğlumu değiştirdi

Dallas saldırganının annesi: Ordu oğlumu değiştirdi

Teksas eyaletinin Dallas şehrinde 5 polisi öldüren, bir sivil ile 6 güvenlik gücünü de yaralayan Micah Johnson’ın annesi, oğlunu ordunun değiştirdiğini ileri sürdü.

Geçen hafta siyahilere karşı polisin uyguladığı aşırı güç ve ırkçılık Dallas şehrinde protesto edilmiş ve bu eylemin bitimine yakın saatte de Micah Johnson beyaz polislere karşı saldırıyı gerçekleştirmişti.

‘‘The Blaze’’ adlı internet sitesine konuşan Micah’ın annesi Delphine Johnson, askere gidip geldikten sonra oğlunun ‘‘içe kapanık bir kişiye döndü’’ diye konuştu. Oğlunun askere katılmadan önce son derece sosyal biri olduğunu belirten anne Johnson, ‘‘Oğlum orduda aradığını bulamadı ve tam anlamı ile hayal kırıklılığı yaşadı’’ dedi.

Micah’ın babası James Johnson ise oğlunu çok sevmeye devam ettiğini ama polisleri hedef almasını nefretle karşıladığını söyledi.

Minnesota ile Louisiana eyaletinde geçen hafta polis Philando Castile ile Alton Sterling’i öldürmüş bu görüntüler de sosyal medyada paylaşılmıştı. Polisin siyahi iki vatandaşa karşı sergilemiş olduğu öldürücü tavır ülke genelinde tepkilere yol açmıştı. Dallas şehri de ayaklanmış ve polisleri protesto etmişti. Bu protestonun bitme akabinde ise Micah Johnson, 5 beyaz polisi vurarak öldürmüştü.

ABD ordusunda ihtiyat askeri olan ve keskin nişancı olduğu belirtilen 25 yaşındaki Micah Johnson, saldırıdan sonra bir garajda sıkıştırıldıktan sonra öldürülmüştü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.