CNN’den ‘Kazlıçeşme’ özrü: ‘Kasıt yok teknik arıza’

CNN’den ‘Kazlıçeşme’ özrü: ‘Kasıt yok teknik arıza’

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Gezi olayları sırasında yayınlarını eleştirdiği CNN İnternational ile hükümet arasında 2 Temmuz Salı günü sürpriz bir buluşma gerçekleştiği ortaya çıktı.

CNN International’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Parisa Khosravi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la 1.5 saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmede Erdoğan’ın dış politika danışmanı ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın da hazır bulundu.

Radikal’in haberine göre, randevu talebi Khosravi’den geldi. Başbakan Erdoğan’ın da ‘bilgilendirildiği’ görüşmede hükümet kanadı, Gezi olayları sırasında CNN International’ın tek taraflı ve abartılı yayın yaptığını belirterek duyulan rahatsızlığı iletti. Arınç ve Kalın’ın Khosravi ile görüşmesi sırasında Başbakan Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen İstanbul-Kazlıçeşme mitingi de gündeme geldi. CNN, mitingi “Türkiye ’de hükümet karşıtı protestolar” alt yazısı ile dünyaya duyurmuştu. Khosravi’nin olayı ‘teknik arıza’ olarak açıkladığı, ortada ‘kasıt’ bulunmadığını söylediği kaydedildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.