CPJ’den Özgür Gündem’in kapatmasına sert tepki

CPJ’den Özgür Gündem’in kapatmasına sert tepki

Türkiye’de basına yönelik sürdürülen baskılara uluslararası kuruluşlardan tepkiler gelmeye devam ediyor.

New York merkezli Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ), Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasını kınadı. Kuruluş yaptığı yazılı açıklamada, Özgür Gündem’in İstanbul’daki ofisinin polis tarafından basıldığı ve 21 gazetecinin de gözaltına alındığı hatırlatıldı. 

CPJ Avrupa ve Orta Asya Direktörü Nina Ognianova, “Türk hükümetinin yıllardır Özgür Gündem çalışanlarına karşı yargı yoluyla acımasızca baskı kurduğuna” dikkat çekti. Ognianova açıklamasında “Temmuz ayında yaşanan başarısız darbe girişimi hiçbir şekilde Kürt yanlısı gazetenin kapatılması ve gazetecilerin gözaltına alınmasına bahane edilemez. Gözaltına alınan gazetecilerin serbest bırakılması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz”ifadelerine yer verdi.

CPJ, gözaltına alınan gazetecilerin terör propagandası yapma ve destek olma suçlaması ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. 

 

 

Write a comment

1 Comment

  1. IHSAN ALEMDAROGLU August 19, 14:05

    Basin organlari kapatilmasi veya baski olusturulmasi bir Hukuk disi davranis olup, bir diktaorluge gidisten baska bir sey degildir. Basin ozgur olmali, basin ancak gordugunu yazar, elestirir, silaahli bir ogrut degildir, tamam darbe diye buna ben Tursu Darbesi diyorum, darbe olup olmadigi da henuz belli degil, peki darbeden sonra olanlar ise icler acisi, gorevden almalar, cadi avi denen insanlarin hicbir sucu yokken isinden asindan edilmasi, hangi vicdana, hangi inanca sigar. Boyle davranmakla toplum ciddi ayrismis oldu, sanki mezhep catismasi gibi ic catisma tohumlari atildi. Basin neden hep susturuluyor, suclari nedir? Sadece yazmak mi? Siyasetcilere tabii olmadiklari icin mi? Yagcilik yapmadiklari icin mi? O zaman tum medya kapansin, Padisahlik Sistemi gelsin bari demekten baska bir sey demiyorum? Yaziklar olsun….

Only registered users can comment.