Yunan Parlamentosu Filistin’i tanıdı

Yunan Parlamentosu Filistin’i tanıdı

Yunanistan Parlamentosu, Filistin lideri Mahmut Abbas’ın da hazır bulunduğu özel oturumda sembolik önemde tarihi bir karara imza attı. Parlamento, oybirliğiyle Filistin Devleti’ni tanıdı.

Filistin lideri Mahmut Abbas’ın dün başlayan resmi Atina ziyareti, bugün sembolik önemde tarihi bir gelişmeyle sürüyor. Parlamentonun oybirliğiyle aldığı karara göre hükümetten Filistin Devleti’ni tanıması için gerekli girişimleri başlatması istendi.

Abbas, bugünkü temaslarına Yunan Parlamento Başkanı Nikos Vutsis’i ziyaret ederek başladı. Ziyarette Başbakan Aleksis Çipras da hazır bulundu. Vutsis ve Abbas karşılıklı olarak hediye takdimlerinde bulundu. Görüşmenin ardından genel kurula geçildi.

Başkan Nikos Vutsis’in milletvekillerini oylamaya davet etmesi üzerine ayağa kalkan 300 üyeli parlamento, uzun süren alkışlar eşliğinde ilgili karara destek verdi. Abbas da ayağa kalkarak alkışlara eşlik etti. Daha sonra Başkan Vutsis, ilgili kararı Abbas’a takdim etti.

Oybirliği ile alınan karara göre Yunan hükümetinden Filistin Devlet’ini tanıma sürecini başlatacak çalışmaları yapması istendi. Parlamento, bölgede güvenlik ve barışın sağlanabilmesi için başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti’nin 1967 sınırlarına göre tanınmasını istedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Filistin Devleti’ni tanımaya giden süreci başlattıkları belirterek bundan böyle Yunanistan’ın bütün resmi belgelerinde ‘Filistin Yönetimi’ ibaresi yerine ‘Filistin’ teriminin kullanılacağını açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.