California’daki Medi-Cal sağlık programı genişliyor

California’daki Medi-Cal sağlık programı genişliyor

Garden Pathways COO’su Juan Avila için, hapisten yeni çıkan bir adam daha önce tespit edilmemiş bir hastalık nedeniyle iş bulana kadar sağlık hizmetleri bir öncelik değildi.

Avila, “Sonuçta, bu genişlemeden tüm toplum yararlanıyor” dedi ve yaklaşık sekiz yıl önce, yani 2016’da, bu müşterinin fizik muayeneye gidene kadar iyi maaşlı bir işin eşiğinde olduğunu ve doktorun bunu fark ettiğini hatırladı.

Avila, doktorun uygun sağlık bakımıyla hastalığın çok daha erken tespit edilip tedavi edilebileceğini söylediğini hatırlıyor. İşte o zaman, önceden hapsedilmiş olanlar da dahil olmak üzere sınırda mücadele edenler için sağlık hizmetlerine erişimin ne kadar çığır açıcı olabileceğini fark etti.

“Bazen adaletle ilgilenen kişiler için tıbbi bakım akıllarındaki son şeydir” dedi. “Fakat bu düzenli bakım onların en iyi hayatlarını yaşamalarına yardımcı oluyor.”

Bugün Kaliforniya’nın Medi-Cal erişimini milyonlara genişletmeye hazır olduğu bir dönemde Garden Pathways, Bakersfield’da sakinlerin ihtiyaç duydukları bakımı almasını sağlamak için çalışan topluluk kuruluşları arasında yer alıyor.

Avila, California Sağlık Hizmetleri Departmanı ile birlikte Ethnic Media Services (EMS) tarafından düzenlenen Garden Pathway’in Bakersfield’deki ofislerinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir medya brifinginde bu kuruluşlardan konuşmacılardan oluşan bir panel arasında yer aldı. Etkinliğin amacı Kaliforniya’nın beklemede olan Medi-Cal genişlemesi hakkında bilgi sahibi olmaya yardımcı olmaktı.

Eyaletin federal olarak finanse edilen sağlık sigortası programı Medi-Cal, halihazırda 65 yaş üstü veya 21 yaş altı kişileri kapsıyor. Ancak 1 Ocak’a gelindiğinde, 26 ila 49 yaş arası kişiler göçmenlik statüsüne bakılmaksızın bu sigortadan yararlanabilecek.

Uygunluk, gelire dayalı olacak; bir birey için üst sınır yıllık 21.680 ABD Doları, hanedeki her ilave üye için ise yaklaşık 7.100 ABD Doları olacaktır.

Yardım için kaç yeni uygun kişinin başvurduğuna bağlı olarak, Medi-Cal kapsamına giren Kaliforniyalıların sayısının bu yıl kapsanan yaklaşık 16 milyon kişiden 500.000 ila 700.000 kişi daha artması bekleniyor.

Avila, parmaklıklar ardındaki insanların “doktora gidebildiklerini, ilaç alabildiklerini ve sağlıklarını stabilize edebildiklerini” açıkladı. Ama sonra yedi günlük ilaç desteğiyle serbest bırakılıyorlar ve kendi başlarına kalıyorlar.”

Bu nedenle Garden Pathways, tahliye edilmek üzere olanların eyaletin yeni genişletilmiş uygunluk koşulları kapsamında sağlık hizmetlerine erişebilmesini sağlamak için DHCS ile birlikte çalışıyor.

Avila, “Medi-Cal kayıtlarını hızlandırabildik,” diye ekledi ve “serbest kaldıklarında doktorları görebildikleri ve ihtiyaç duydukları hizmetleri alabilmelerini sağladık.”

Garden Pathways danışmanı sayesinde Medi-Cal’a kaydolup reçeteli gözlüklerini alabildiğini söyleyen 18 yaşındaki Christopher Mendoza da aynı durumdaydı.

“Tamamen farklı bir dünyaydı. Hayat değiştiren. Mendoza, “Görebildim, daha üretken oldum” dedi. “Dördü çocuk olmak üzere altı kişilik bir ailem var. Medi-Cal olmadan diş tedavisi alamıyorlardı… Bunu öğrenmem ve randevu ayarlamaya çalışmam bir aydan fazla sürdü ama akıl hocam bana rehberlik etti, bana yardım etti… ve bu gerçekleşti.”

18 yaşındaki Christopher Mendoza, Garden Pathways danışmanı sayesinde Medi-Cal’a kaydolup reçeteli gözlüklerini alabildiğini söyledi.
39 yaşındaki Erica Morrison bu akıl hocalarından biri. Önce Garden Pathways müşterisi ve daha sonra akıl hocası olmadan önce parmaklıklar ardında “uzun bir süre” geçirdi. “Sanki seni vahşi doğaya atıyorlar ve ‘yoluna devam et’ diyorlar,” dedi, Avila’yı tekrarlayarak. “Medi-Cal ile sigorta kapsamına devam edebilir ve tıbbi ihtiyaçlarınız için tedaviye devam edebilirsiniz.”

Yeni bir anne olan Morrison, hapsedildiği sırada teknolojinin o kadar dramatik bir şekilde değiştiğini ve serbest bırakıldığında kendisinin veya diğer çocuklarının tıbbi ihtiyaçları için çevrimiçi başvuruda bulunacak bilgisayar bilgisine sahip olmadığını söyledi. “Özel ihtiyaçları olan bir oğlum var” diyen kadın, teminat olmadan ilaçlarını ve tedavilerini karşılayamayacağını da sözlerine ekledi. “Medi-Cal olmasaydı hayatta kalamazdı.”

Kern İlçesi İnsani Hizmetler Departmanından Bill Wise, ofisinin insanları kayıt altına almak için yaptığı sosyal yardım çalışmalarından bazılarını anlattı; buna mahkûmların cezalarını tamamlamak zorunda kalmamaları için hâlâ tutukluyken sağlık hizmeti başvuru sürecini başlatma konusunda yardım almalarına izin vermek de dahil. sağlık hizmetlerini kaybetmenin maliyetiyle birlikte gelir.

“Tutuklama merkezlerine, cezaevlerine gittiğimizde iletişim bilgileri veriyorlar ama serbest kaldıktan sonra takibini yapmak çok zor” dedi.

Kern County Afro-Amerikan Ağı’nın genel müdürü Dee Slade, yeni Medi-Cal kayıtlılarının bekleyebileceği kaynakları memnuniyetle karşıladı. “Heyecanlıyım çünkü şu anda gündemin üst sıralarında yer alan zihinsel sağlığı da buna dahil ediyoruz, ancak aynı zamanda doğum öncesi bakım da alacaklar.”

Siyah kadınlar ülkedeki en yüksek anne ölüm oranlarından bazılarına maruz kalıyor.

Kern County Afro-Amerikan Ağının başkan yardımcısı Slade ve Trista Carter, Medi-Cal’ın en önemli programlardan biri haline geldiği konusunda hemfikirdi.

Afro-Amerikan topluluğu için ms, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde doğanlar için değil, aynı zamanda göçmenler için de “diğer Siyah kültürü” için.

Garden Pathways’ten Daniel Lopez ve Kern İlçesi İnsani Hizmetler Departmanından Bill Wise, sigorta kapsamını kaybedebilecekleri için son üç yılda Medi-Cal’i yenilemeyenlere acil bir çağrıda bulunuyor.
Garden Pathways’ten Daniel Lopez ve Kern İlçesi İnsani Hizmetler Departmanından Bill Wise, sigorta kapsamını kaybedebilecekleri için son üç yılda Medi-Cal’i yenilemeyenlere acil bir çağrıda bulunuyor.
Afrikalı Amerikalılar, Siyah kökenli göçmenler, Afrika kökenli insanlar veya diğer Karayipli insanlar var ve onlar da buraya destek aramak ve topluma yeniden entegre olmak için topluma katkıda bulunmak için geliyorlar,” dedi Slade.

Kaliforniya’nın tarım ve petrol üreten Kern County’sinin kalbinde yer alan Bakersfield, aynı zamanda yarısından fazlası belgesiz olan, çiftlikte çalışan büyük bir göçmen topluluğuna da ev sahipliği yapıyor.

İlçe genelindeki düşük gelirli ve göçmen topluluklardaki sağlık eşitsizliklerini gidermek için çalışan Building Health Communities Kern’den Reyna Olaguez, “En büyük çabamız, belgesiz toplumu, beklemedeki genişlemeler konusunda bilinçlendirmek” dedi. “Birçok kişi yıllardır doktora görünmedi” dedi ve ilçede kanser oranlarının arttığı görüldü.