NBA’den Enes Kanter’e emekli ol baskısı

NBA’den Enes Kanter’e emekli ol baskısı

Enes Kanter Freedom, politik açık sözlülüğü sebebiyle NBA’in kendisine emekli olması yönünde baskıda bulunduğunu söyledi.

30 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon Celtics ile 35 maçta 3,7 sayı ve 4,6 ribaund ortalamaları tutturmuştu. Ardından Houston’a takas edilen başarılı basketbolcu Çin’deki Uygur zulmü başta olmak üzere, Tibet’teki, Türkiye’deki hak ihlallerini dile getirdiğinden dolayı takımsız bırakıldı.

Kanter, TMZ gazetesine, “Ne yazık ki beni 30 yaşında emekli olmaya zorluyorlar. Henüz 30 yaşındayım. Hala basketbol oynayabiliyorum ve her gün idman yapıyorum. Sonuna kadar devam edeceğim. Ancak söyleyebileceğim tek şey, NBA ve Adam Silver’ın kesinlikle dünyanın en ikiyüzlü organizasyonlarından ve en ikiyüzlü komisyon üyelerinden biri olduğudur.” şeklinde demeç verdi.

Enes, NBA’i Çin ile iş yapmakla ve diktatörler üzerinden milyonlarca dolar almakla suçladı.  “Birileri bunları ifşa etmeli idi ve o kişi de ben oldum.” dedi.

Milli Basketbolcu duruşunu şu cümlelerle özetledi: “İnsan hakları siyasetin üzerindedir, bu yüzden farkındalık yaratmak ve sesi olmayan tüm masum insanların sesi olmak için elimden geleni yapacağım.”