ABD’den Can Dündar ve Erdem Gül açıklaması

ABD’den Can Dündar ve Erdem Gül açıklaması

Cumhuriyet Gazeteci Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e MİT tırları davasında verilen cezaya ABD’den sert tepki geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “ABD, gazetecilik yapan Can Dündar ve Erdem Gül’e mahkumiyet kararı verilmesinden endişe duymaktadır” dedi.

Washington’ın ifade özgürlüğüne desteğini yineleyen Kirby, “Türk makamlarına, demokratik, açık toplumların ana unsuru olan bağımsız ve özgür bir basını desteklemeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, “Türkiye’nin dostu ve bir NATO müttefiki olarak ABD, Türkiye’ye, aralarında adil yargılama, yargı bağımsızlığı ve ifade özgürlüğünün de bulunduğu demokrasinin temel ilkelerine dair anayasasında yer alan ve AGİT’e vermiş olduğu taahhütlerine bağlı kalması yönünde bir kez daha çağrıda bulunmaktadır. Bu ilkeler her sağlıklı demokrasinin temel unsurlarıdır ve bunlar Türkiye Cumhuriyeti Anayasası içerisinde de yer almaktadır” denildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.