New Hampshirelı Türkler Afrika’da bir su kuyusu daha açtı

New Hampshirelı Türkler Afrika’da bir su kuyusu daha açtı

New Hampshire eyaletinde yaşayan Türkler, Kenya’da binden fazla insanın yararlanacağı su kuyusunu açtırdı.

New Hampshire’da hizmet veren Türk Kültür Merkezi’nin (TCC) eyalet çapında başlattığı kampanyaya her milletten insanlar katıldı. Hayırseverlerin desteği ile Kenya’da açılan su kuyusunun ardından TCC yetkilileri gördükleri ilgi nedeni ile yeni bir kampanya daha başlatacaklarını belirtti.

Afrika’da su kuyusu açarak buradaki insanların temiz su ihtiyacını gidermeyi amaçladıklarını kaydeden TCC yetkilileri, yaptıkları açıklamada, ‘‘Kenya ve bazı diğer Afrika ülkelerinde en temel ihtiyaç temiz su tedariki. Özellikle ilkokul çağındaki çocuklar ailelerin su ihtiyacını karşılayabilmek için günlük 5-6 kilometre yol kat etmek zorunda kalıyor. Bu nedenle de birçoğu okula gidemiyor. Su kuyuları hem insanların temiz su ihtiyaçlarını hem de okullaşma oranına doğrudan katkı yapacaktır.’’

NHTCC1TCC yetkilileri başlatıkları yeni su kuyusu kampanyasına katılmak isteyenlerin www.embracerelief.com adresine ulaşarak ‘New Hampshire Water Well’ bölümünde bağış yapabileceklerini bildirdi.

New Hampshire TCC, geçen yılda Uganda’da IŞİD tarafından katledilen Amerikalı gazeteci James Foley adına su kuyusu açtırmıştı. Su kuyusunun sertifikası ile James Foley’in ailesine TCC yetkilileri tarafından düzenlenen bir tören ile takdim edilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.