Yakıtta cimri motorla satış hedefini büyüttü

Yakıtta cimri motorla satış hedefini büyüttü

Qashqai ile yeni bir sınıfın mucidi Japon Nissan, 100 km’de 5,6 litre yakıt tüketen 1,2 litrelik yeni motora sahip küçük kardeş Juke’un yeni yüzünü tanıttı. Nissan Genel Müdürü Kei Kubota, tasarımı daha sportif hale getirilen ve donanımı zenginleştirilen Juke’un satışlarında patlama bekliyor.

Quasqai modeli ile yeni bir sınıfın doğmasına öncülük eden Nissan, küçük kardeş Juke modelini makyajladı. Modelin bir taraftan tasarımında ve donanımında yenilikler yapılırken diğer taraftan eski versiyonundan farklı olarak yeni motor kullanılarak araç daha tasarruflu hale getirildi. Bu kapsamda şirket Juke’un satış hedefini yükseltti. Yeni Juke’un tanıtımında konuşan Nissan Genel Müdürü Kei Kubota, hedef büyüttüklerini şu ifadelerle anlattı: “Sınıfının en çok satış adedine ulaşan modeli artık daha iddialı. Bu, satış adetlerimize de yansıyacak.” Yeni Juke’dan yıl sonuna kadar 3 bin adet satılması bekleniyor. İngiltere’deki Sunderland fabrikasında üretilen Juke, markanın Qashqai’den sonra Avrupa’da en fazla ilgi gören modeli olma özelliğine sahip. B crossover’da sınıf lideri olan model ilk kez 2010’da pazara sürülürken o tarihten bu yana tüm dünyada 500 bin adetten fazla satıldı. Türkiye’de de lider konumunu koruyan araç, 52 bin 990 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Yeni Juke’taki değişiklikleri anlatan Nissan Pazarlama Müdürü Mehmet Akın, kişiselleştirme özelliğine dikkat çekti. Akın’ın sunumuna göre, Special Edition versiyonuna özel, kırmızı, siyah, sarı ve beyaz aynı iç mekan ve dış renk seçenekleri, kullanıcıların tarzını yansıtmasını sağlıyor. Spor iç döşemenin bulunduğu bu versiyonda 18 inçlik alüminyum alaşım jantlarla sportif tarafı öne çıkarılan model, orta konsolu, kapı detayları, direksiyon, vites, koltuk döşemesi ve deri gösterge siperliği dikişlerini renklendirilmesi, kişiselleştirme seçenekleri arasında yer alıyor. Yeni Juke’un tasarımında ise Nissan’ın ‘V’ şeklindeki belirgin ön ızgarası, daha sportif bir çizgiye kavuşturulan yeni ön ve arka tamponları, Quasqai ve X-Trail modellerinde de kullanılan yeni bumerang arka farları ve modelin her paketinde standart hale getirilen LED gündüz farları en belirgin çizgileri oluşturuyor. Bagaj hacminin 314 litreden 354 litreye çıkarılması kullanıcıların araçtan daha fazla faydalanabilmesini sağlıyor.

1,6 YERİNE 1,2 LİTRELİK YENİ MOTOR

1,2 litre DIG-T benzinli motoru, önceki 117 beygirlik 1,6 litre motor seçeneğinin yerine kullanılıyor. Düz vites seçeneğiyle sunulan bu gelişmiş turbo şarj direkt enjeksiyon motor, 115 beygir güç ve 190 Nm tork üretiyor. 1,2 litre (1197cc) turbo şarj motor bir önceki 1,6 litrelik motora kıyasla daha yüksek ivme ve daha güçlü çekiş (190Nm) sağlıyorken 100 km’deki ortalama yakıt tüketimini 5,6 litre seviyesinde tutuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.