Yahoo 2 bin çalışanının işine son veriyor

Yahoo 2 bin çalışanının işine son veriyor

İnternet şirketi Yahoo, 2 bin kişiyi işten çıkaracağı haberlerini doğruladı.

Bu rakam, şirketin işgücünün %14’üne denk geliyor. Californiya merkezli şirket kesintilerin amacını “daha küçük, daha çevik ve daha kârlı” bir yapıya kavuşmak olarak açıkladı.

Yahoo internet portalı, 700 milyon ziyaretçisi olmasına rağmen Google, Facebook ve Twitter gibi rakipleriyle başa çıkmakta ve reklam almakta zorlanıyor. Google arama motoru alanında şirkete fark atarken, elektronik posta kullanımı da Facebook ve Twitter’ın popülerliği yüzünden azalıyor.

Yahoo bu kesintiler sonrasında yılda 375 milyon dolar kâr etmeyi umduğunu söylüyor. Ancak ayrılanların kıdem tazminatı da şirkete 125-145 milyon dolara mal olacak. Yahoo son dört yılda beş kez daha küçüldü; ancak hiçbiri bu seferki kadar kapsamlı değildi. Şirketin 2010’da 1,2 milyar dolar olan kârı, geçen yıl 1 milyar dolara gerilemişti. Daha da önemlisi, rakiplerinin hızla büyüdüğü bu dönemde şirketin cirosu 6,3 milyar dolardan 5 milyara indi.

Yahoo üç ay önce PayPal’den Scott Thompson’ı CEO olarak transfer etti. Thompson şirkete katıldığından beri Facebook’a 10 patent ihlali davası açtı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.