Yabancı turistler 2011’de ABD’ye 153 milyar dolar bıraktı

Yabancı turistler 2011’de ABD’ye 153 milyar dolar bıraktı

Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD), 5 yıl içinde gelecek yabancı turist sayısında büyük artışlar yaşanmasının beklendiği belirtildi.

Ticaret Bakanlığı’nca yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki beş yıl içinde yabancı ziyaretçi sayısında yıllık yüzde 3,6 ile 4,3 arasında bir artış beklendiği kaydedildi.
Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre ise ülkeye bu yıl sonuna kadar 66 milyondan fazla turist gelecek.
Açıklamada, 2012 sonu baz alınarak yapılan değerlendirmede 66 milyondan fazla yabancı turistin ABD’yi ziyaret etmesinin beklenildiği, bunun geçen yıla göre yüzde 6 büyümeye işaret ettiği kaydedildi.

Ticaret Bakanlığı’nın uluslararası ticaretten sorumlu Müsteşarı Francisco Sanhcez, turist beklentisindeki pozitif durumu, ”Ulusumuz geçen yıl uluslararası ziyaretçi sayısı ile bir rekor kırmıştır. Gelecek bundan daha parlak gözükmektedir” şeklinde değerlendirdi.
        
YABANCI TURİST 153 MİLYAR DOLAR BIRAKTI      

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Uluslararası Ticaret İdaresi’nin (ITA) verdiği bilgilere göre, geçen yıl ülkeye 62.7 milyon yabancı turist gelirken, bunların 153 milyar dolar para bıraktığı bildirildi.
ITA tarafından hazırlanan raporda, 2011-2017 yılları arasında ABD’ye göndereceği turist sayısında en çok artış beklenen ülkeler ise şöyle sıralandı: Kanada (Yüzde 29), Çin (yüzde 16), Meksika (yüzde 13), Brezilya (yüzde 7), İngiltere (yüzde 4) ve Japonya (yüzde 4).

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.