Wal-Mart personelinin protestoları Kara Cuma çılgınlığını engelleyemedi

Wal-Mart personelinin protestoları Kara Cuma çılgınlığını engelleyemedi

Çalışanlarının ABD’nin birçok bölgesinde maaş protestoları düzenlemesi, dünyanın en büyük perakende şirketi Wal-Mart’ın Amerikalıların ‘Kara Cuma’ olarak adlandırılan alışveriş çılgınlığının ilk duraklarından biri olmasını engelleyemedi. Dev mağazalar zincirinin Basın Sözcüsü Steven Restivo, bu zamana kadarki en iyi ‘Kara Cuma’yı yaşadıklarını belirtti.

Basında çıkan haberlere göre Perşembe ve Cuma günü 46 farklı eyalet ve yüzden fazla şehirde protestolar düzenlendiği, sadece Chicago’nun Chatham bölgesindeki protesto gösterisine yaklaşık 500 kişi katıldığı ifade edildi.

Wal-Martlı yetkililer, çalışanlara gösterilerde destek veren ‘Birleşik Gıda ve Ticaret Çalışanları Topluluğu’nun protesto sayısını abarttığını ifade etti. Basın Sözcüsü Restivo, “Basında okuduğunuz her şeye inanmadığınızı tahmin ediyorum.” dedi. Wal-Mart CEO’su Bill Simon ise Perşembe gecesi 26 protestonun görüldüğünü belirtti. Simon ayrıca, protestoların birçoğunun Wal-Mart çalışanı olmayanlar tarafından yapıldığını ifade etti.

Yapılan tüm protestolar ve karşılıklı açıklamalar Wal-Mart’ın Kara Cuma performansını etkilememiş görünüyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Kara Cuma vesilesiyle mağazalarının kapısını açtığı Perşembe akşamından Cuma sabahına kadar 1,3 milyon adet televizyon, 1,3 milyon oyuncak bebek, 250bin adet bisiklet satışı yapıldığı ifade edildi. Şirket ayrıca Perşembe akşamı itibariyle açık olduğu ilk 4 saatte her saniyede 5bin ürün sattığını duyurdu.

Maaşlarını yeterli bulmadıklarından dolayı protestolarına devam eden Wal-Mart çalışanları saatlik ücretlerinin 15 dolara çıkarılmasını istiyor. Mağaza yönetimi ise 11,75 dolar olan saatlik ücrette artırıma gitmeye yanaşmıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.