New Yorklu Müslümanlar’dan Paris saldırılarına karşı ortak ses

New Yorklu Müslümanlar’dan Paris saldırılarına karşı ortak ses

New York’ta bulunan çeşitli Müslüman dernek ve sivil toplum temsilcileri Fransa’nın New York Başkonsolosluğu’nu ziyaret ederek Paris’teki terör saldırılarına dair taziyelerini iletti.

Aralarında imamların da bulunduğu 8 kişilik heyet Fransa New York Başkonsolosu Bertrand Lortholary’a “New Yorklu Müslümanlar olarak bu zor günlerde Fransız halkının yanında oldukları” mesajını verdi.

Ziyaret sonrası Cihan Haber Ajansı’na konuşan New York İyi Komşular Koalisyonu (NYGNC) Temsilcisi Peter Fontanes, görüşmenin çok iyi bir ortamda geçtiğini söyledi. Fontanes, ‘‘Biz Fransız toplumunun ve Fransız dostlarımızın bilmelerini isteriz ki, New Yorklu Müslümanlar olarak bu insanlık dışı saldırının karşısındayız. Bu ve bunun gibi her türlü terör saldırısının İslam’da yerinin olmadığının bilinmesini isteriz’’ dedi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından açıklamada bulunan İnsani Organizasyon Konseyi Başkanı Muhammed Razvi ise Başkonsolos Lortholary’nin kendilerine çok sıcak davrandığını kaydetti.

Ziyaret amaçlarının hem Fransız halkının acısını paylaşmak hem de İslam’ın terör saldırılarına karşı olduğunu dile getirmek olduğunu belirten Ravzi, ‘‘Bizler bu saldırıda ölenler ve yaralananlar için dua da ediyoruz. Herkesin bilmesini istiyoruz ki, bizler teröre karşı beraberiz” dedi.

New York’un bu tür saldırılara karşı güvenli olabilmesi için bu şehirde yaşayan Müslümanların birlik içinde hareket ettiklerini, edeceklerini belirten Ravzi, ‘‘Biz burada birlikte olduğumuz için güvenliğimizden emin olabiliyoruz. Fransa’daki Müslüman liderler ve toplum üyeleri de birlik olmalı ve Fransayı daha güvenli kılmalarını istiyoruz’’ diye konuştu.

Başkonsolosluğu ziyaret eden Müslüman heyet içinde Ravzi ile Fontanes dışında, Toplumların Kalkınması için Dinlerarası Konseyi (ICCD) Temsilcisi Muhammed Hack, Arnavut İslam Kültür Merkezi (AICC) İmamı Dr. Tahir Kukaj, Yemen-Amerikan Konseyi (YACNY) New York Şubesi Temsilcisi Abdo Almasmary, Faslı Amerikan Kadınlarını Güçlendirme Konseyi (MACEWO) Temsilcisi Hafida Torres, Afrika’nın Tadı PANLA Derneği (PANLA) Temsilcisi Akın Akınsanya, New York Şehir Belediyesi Müslüman Toplumu Ofisi (NYCMMCO) Direktörü Sarah Sayeed katıldı.

Paris’teki terör saldırılarının ardından New Yorklular, Fransız Başkonsolosluğu’nun önüne çiçek, mum, barışı ifade eden yazılar ve resimler bırakarak destek mesajı vermeye devam ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.