Türk tekstil ürünleri Amerika’nın kalbinde

Türk tekstil ürünleri Amerika’nın kalbinde

Türk tekstil ürünleri, dünyanın 2. en büyük tekstil pazarı olan Amerika’da moda dünyasının prestijli etkinliklerinden Premiere Vision Preview New York ve Texworld USA Fuarları’nda yoğun ilgi gördü.

Türkiye tekstil sektörünün 285 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiği ABD’de geçtiğimiz günlerde düzenlenen Premiere Vision ve Texworld USA Fuarlarına Türkiye’den toplam 28 firma katıldı. Gerek Türk firmaları gerekse Türk kumaş sektörünün tanıtımı açısından istenilen ilgiyi yakalayan fuarlarda, UTİB Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Sarı ve Hilmi Gülcemal Türk firmalarından alınan olumlu sonuçlar ve talepler doğrultusunda, bundan sonraki yıllarda da milli katılım yapılmasının uygun olacağını belirtti.

Fuar süresince firmaları yalnız bırakmayan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri fuar katılımcılarının, fuarların kalitesinden ve ziyaretçi profillerinden memnun olduklarını dile getirdiler. Ayrıca, UTİB olarak fuarlarda bulunmanın firmalara güç kattığını da ifade eden üyeler, dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçilerin fuarlara yoğun ilgi gösterdiğini, Türk firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştirme imkanını yakaladıklarını kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.