Türk kumaşı, New York’ta görücüye çıkıyor

Türk kumaşı, New York’ta görücüye çıkıyor

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), New York’ta düzenlenecek ”Texworld USA New York 2013” ve ”Premiere Vision New York 2013” fuarlarına toplam 33 Türk firması ile katılacağını bildirdi.


UTİB’den yapılan yazılı açıklamada, birliğin, 15-16 Ocak’ta ABD’de düzenlenecek ”Premiere Vision New York2013” ile 14-16 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek ”Texworld USA New York 2013” fuarlarına toplam 33 Türk firması ile katılacağı kaydedildi.

Moda dünyasının prestijli etkinliklerinden biri olan ”Premiere Vision New York 2013” kumaş fuarına katılmayı planlayan UTİB’in fuarda açacağı stantla Türk firmalarının 2013 ve 2014 sezonunda trendi belirleyecek ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunacağı belirtildi. İtalya’dan sonra en yüksek katılımı sağlayan Türkiye’nin 18’i milli katılımcı olmak üzere toplam 22 firma ile fuarda hem ürünleriyle boy göstereceği, Bursa’dan da 5 firmanın katılacağı, UTİB’in fuarda ”Business Lounge” etkinliği ile yer alacağı bildirildi.

New York’ta, yapılacak bir diğer etkinliğin ise Kuzey Amerika pazarına hitap eden en büyük hazır giyim fuarlarından biri olan ”Texworld USA New York 2013” Uluslararası Hazırgiyim Kumaşları ve Aksesuarları Fuarı olduğu, ”Turkish Fashion Fabric” konsepti ile ziyaretçilerini karşılayacak UTİB’in 21 metre karelik stant alanıyla fuarda yer alacağı belirtildi. Fuara, 10’u milli katılımcı olmak üzere toplam 11 Türk firmasının katılım sağlayacağı açıklandı.

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Amerika pazarını 2013’te çok önemsediğini ve bu pazarda çok farklı organizasyonlar gerçekleştireceğini belirterek, bu fuarlar sayesinde, Türk tekstilcilerinin moda pazarının tüm segmentlerini ve koleksiyonlarını daha yakından görme imkanını yakalayacağını ifade etti.

Burkay, birçok ünlü markaya sahip Amerika pazarını gözlemlerken, alıcılarla da görüşme imkanına sahip olacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: Tekstil sektörünün gelecek planlarının belirlenmesinde bu fuarlar büyük önem arz ediyor. Fuar tekstilcilerimizin kendi profesyonel ağlarını güçlendirmeleri bakımından da önemli fırsatlar sunuyor. Fuarlar 2013 ilkbahar-yaz koleksiyonlarının belirlenmesinde önemli bir organizasyon. Türk kumaş sektörü olarak dünyadaki yerimiz önemli bir hal aldı. Fuarlar, Türk tekstil sektörünün tanıtımında büyük bir rol oynamakta ve bizler en prestijli firmalarla bu fuarlarda boy gösteriyoruz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.