Trump: Kaçak göçmenler gazilerden daha iyi koşulda yaşıyor

Trump: Kaçak göçmenler gazilerden daha iyi koşulda yaşıyor

Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı emlak milyarderi Donald Trump, Amerika’da kaçak göçmenlerin gazilerden daha iyi koşullarda yaşadığını ileri sürdü.

Gaziler ve savaşta esir düşen askerlerin haklarını savunmak için kurulan ‘‘Rolling Thunder’’ adlı derneğin etkinliğinde konuşan Trump, kaçak göçmenlerin ülkede vergi vermeden yaşadığını, onların yerine orta sınıf Amerikalıların daha çok ödeme yaptığını savundu.

Kalabalık bir topluluğa seslenen Trump, başkan seçilmesi durumunda daha güçlü bir ordu ve gaziler için daha etkin sağlık sigortası sağlayacağı sözünü verdi. Trump’ın coşkulu konuşmasını Cumhuriyetçi Parti’nin Arizona Senatörü ve Vietnam savaşı gazisi John McCain hakkında daha önce söylediği sözlerden dolayı gelen sorular terletti.

Vietnam savaşında pilot olan ve esir düşen McCain için Trump, kahraman olmadığını ileri sürmüş ve zayıf kişiliği olduğunu iddia etmişti. Trump, McCain için söyledikleri sözlerden geri adım attı ve olayın büyütüldüğünü ileri sürdü. Trump, yine basını suçladı ve yalan yazıp halkı kandırdığını iddia etti.

Trump ülkede son sekiz yıldır ‘‘yalancılar’’ ile ‘‘ayak tabanı’’nın iş sahibi olduğunu belirterek, başkan olduğu vakit ülkeden kaçan yatırımları tekrar getirip istihdam oluşturacağı sözü verdi.

Kürsüde 20 dakika konuşan Trump, ‘‘Ülkemiz  çok kötü bir şekilde ticari olarak aldatıldı. Ama biz ülkemizi yeniden zengin ve güçlü yapacağız’’ diye savundu.

Binlerce motosikletlinin katıldığı Memorial Day etkinliği çerçevesinde Washington DC’de konuşan Trump’a genelde kalabalığın destek verdiği ve emlak milyarderin tişörtlerini giydikleri görüldü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.