Tesla, 2 milyondan fazla aracını geri çağırıyor

Tesla, 2 milyondan fazla aracını geri çağırıyor

Tesla, otopilot izleme sistemini düzeltmek için 2 milyondan fazla aracını geri çağırdı.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), elektrikli araç üreticisi Tesla’nın 2 milyondan fazla aracını güvenlik gerekçesiyle geri çağıracağını açıkladı. Yayınlanan belgelerde, şirketin sorunları gidermek için bir yazılım güncellemesi göndereceği belirtildi. Böylece Tesla bu yıl ikinci kez otopilot sistemiyle ilişkili geri çağırma yapmış oldu.

NHTSA; Tesla’nın 2012-2023 Model S, 2016-2023 Model X, 2017-2023 Model 3 ve 2020-2023 Model Y araçlarında otomatik pilot direksiyon sisteminde hata tespit etti. Geri çağırma kararı bazıları ölümcül olan bir dizi kazayla ilgili olarak NHTSA tarafından iki yıl süren bir soruşturmanın ardından geldi. Regülatör kuruluş 50’den fazla kazaya yönelik soruşturma açmıştı. Biden yönetimiyle birlikte Tesla’nın otopilot özelliğine yönelik soruşturmalar hız kazanmıştı.

ABD güvenlik düzenleyicileri tarafından yayınlanan belgelerde, şirketin sorunları çözmek için kablosuz yazılım güncellemesi yapacağı belirtilirken “Otomatik teknoloji, güvenliği artırmak için büyük umut vaat ediyor, ancak yalnızca sorumlu bir şekilde kullanıldığında” ifadelerine yer verildi.