TTACC’nin hedefi ABD ile ticaret hacmini ikiye katlamak

TTACC’nin hedefi ABD ile ticaret hacmini ikiye katlamak

Texas Türk Amerika Ticaret Odası’nın (TTACC) hedefi Türkiye’nin ABD ile olan ticaret hacmini iki yılda ikiye katlamak. Texas eyaletinin Houston kentindeki en prestijli iş merkezi Galeria Towers’ta yeni yerini açan oda, kurdelesini de Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a kestirdi. Bakan Çağlayan, TTACC’nin üçüncü kolu gibi olduğunu söyledi.

01ttaccTürkiye ile en fazla ticaret yapan eyalet olan Texas’ta 6 şube ile hizmet veren TTACC, Houston’un en prestijli iş merkezlerinden Galeria Towers’ın 17. katında 500 metrekarelik bir çalışma ofisi açarak Türk iş adamlarının hizmetine sundu. Bölgenin en büyük ticaret odası konumunda olan TTACC’nin amacı, Türk iş adamlarının önünü açarak ABD-Türkiye arasındaki iş hacmini artırmak. TTACC Başkanı Tarık Çelik, önlerine iki yılda mevcut ticaret hacmini ikiye katlamak gibi bir hedef koyduklarını söyledi. “Çalışma ofislerimiz her iki ülke iş adamları için başvurulacak ilk durak olacak. ” diyen Çelik, Houston’a THY’nin direkt sefer başlatmasının da önemli katkısı olacağını söyledi. Çelik, “Türk iş adamlarının bundan sonra çok daha fazla Texas’ta bulunacağına inanıyorum. Biz her kese her türlü yardımı yapmaya hazırız. Yeterki memleketimizin insanı iş yapmaya niyetlensin. Biz önlerndeki bütün kapıların açılması için her türlü desteği vereceğiz.” dedi.


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise TTACC’yi üçüncü kolu olarak gördüğünü söyledi. Çağlayan, ”Çalışmaktan keyif duyduğum ve bizim adeta bakanlığımızın bir çalışma ortağı olan Teksas Türk – Amerikan Ticaret Odası ile önemli bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu arkadaşlar bakanlığımızın çalışma ortağı gibi. Her bir ferdi gönüllü tanıtım elçisi aynı zamanda. Kendilerini bu gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum.” diye konuştu.


Türkiye’nin dünyayı saran global krize rağmen son yıllarda dünyada en fazla büyüyen ülkelerden biri olduğunu kaydeden Çağlayan, rakamların bunun bir göstergesi olduğunu hatırlattı. Türkiye’deki bu gelişimin sonucu olarak bundan sonra ABD’nin Türk iş adamları için daha fazla uğrak yeri olacağını ve bu nedenle TTACC’nin öneminin daha da artacağını söyledi.


TTACC’nin açılış törenine TİM Başkan Yardımcısı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, TUSKON Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Kısacık, Texas Başkonsolosu Cemalettin Aydın, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da katıldı. Törene ayrıca pek çok Türk ve ABD’li şirketlerin CEO’ları ve STK temsilcileri katıldı. Törende TTACC Başkanı Tarık Çelik tarafından Bakan Zafer Çağlayan’a plaket sunum da yapıldı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.