Tekstilciler ABD, Rusya ve Japonya’yı hedef pazar seçti

Tekstilciler ABD, Rusya ve Japonya’yı hedef pazar seçti

Geçen eylül ayında yüzde 25’lik artış yakalayarak en fazla ihracat yapan üçüncü sektör konumuna yükselen hazır giyim ve konfeksiyoda yüzler gülüyor. Türkiye Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin evsahipliğinde Ege İhracatçı Birlikleri’nde biraraya geldi.

Hazır giyim zirvesine dönüşen toplantıda, 2013 yılı masaya yatırıldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Şenol Şankaya ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert’in katıldığı toplantıda, gelecek yıl sektörün güçlü olduğu Avrupa Birliği yanında ABD, Rusya ve Japonya hedef pazar olarak belirlendi.

ABD, Rusya ve Japonya’nın küresel krizin etkilerinden sıyrıldığına işaret eden Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kızılgüneşler, 2013 yılında bu ülkelere sektörel ticaret heyetleri düzenlemeyi, bu ülkelerden de Türkiye’ye VIP alım heyetleri getirmeyi planladıklarını söyledi. Hazır giyim sektörü olarak gelecek yıl yüzde 15 ihracat artışı hedeflediklerini kaydeden Kızılgüneşler, “Her yıl sağlayacağımız yüzde 10-15 arası ihracat artışıyla 2023 yılı için belirlediğimiz 52 milyar dolar hedefine ulaşmak istiyoruz. Sektörle ilgili Türkiye genelinde global kararların alındığı Sektör Kurulu’nda, bu ülkelere yönelik çalışma yapılması konusunda tam bir mutabakat var.” diye konuştu. Hazır giyimin en az maliyetle en yoğun istihdamın sağlandığı sektör olduğuna işaret eden Kızılgüneşler, yeni teşvik kanununun, yeni yatırımların kapısını aralayacağını dile getirdi.

Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörü eylül ayında, geçen yılın aynı ayına göre ihracatını yüzde 25 artışla 1 milyar 373 milyon dolara çıkardı. Aynı dönemde Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ise yüzde 21’lik artışla 88 milyon 237 bin dolarlık ihracat yakalamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.