Super Bowl final maçının bölge ekonomisine 600 milyon dolarlık katkı sağlaması bekleniyor

Super Bowl final maçının bölge ekonomisine 600 milyon dolarlık katkı sağlaması bekleniyor

ABD’nin en popüler spor müsabakası olarak kabul edilen Super Bowl XLVIII finalinin New Jersey (NJ) ve New York (NY) ekonomisine yaklaşık olarak 600 milyon dolar katkı sağlaması bekleniyor. Amerikan Futbolu Ligi (NFL)’nin 2013-2014 sezonu final maçının yapılacağı New Jersey MetLife Stadyumu’nda hazırlıklar bütün hızıyla devam ederken, oyun için bölgeye akın edecek taraftarların ekonomiye önemli katkıda bulanacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz yıl New Orleans’ta oynanan final maçının yerel ekonomiye 480 milyon dolarlık bir katkı sağladığı belirtilmişti.

New Jersey’de, Denver Broncos ve Seattle Seahawks takımları arasında 2 Şubat Pazar günü oynanacak şampiyonluk maçı için aylardır hazırlık yapan yetkililer, müsabaka gecesinin sorunsuz bir şekilde geçmesi için ellerinden gelen bütün imkanları seferber edeceklerini ifade etti.

Maç için ülke genelinden 500 bin kişinin New York ve New Jersey eyaletlerini ziyaret etmesi bekleniyor. Bu sayı, New Orleans’teki  final maçına gelen taraftar sayısının 3 katına eşit. Bununla birlikte maçın soğuk havada gerçekleşmesi bekleniyor. Yetkililer, hava durumu konusunda net bir açıklamada bulunmanın erken olduğunu kaydetti.

 

OTEL FİYATLARI 1000 DOLARI BULDU

Şampiyonluk maçı için şimdiden bölgede bulunan birçok otele rezervasyonlar yapılmış durumda. Normal şartlarda 100 dolara kiralanan otel odaları, final nedeniyle bin dolara kadar yükseldi. Otellerin yanısıra, bazı NJ sakinleri evlerini gecelik bin 800 dolara kiralayabileceklerini ilan etti.

Geçtiğimiz nisan ayında basın mensuplarının karşısına geçen NJ Valisi Chris Christie, 2.4 milyon metre karelik alanı yemek hizmetine ayıracaklarını, bunun için de binlerce kişiye istihdam sağlanacağını duyurmuştu. İnşaatın yanı sıra restoran, ulaşım ve konaklama sektöründeki hareketliliğin de artması bekleniyor. Stadyumun etrafındaki yol ve park alanları onarımdan geçirildi. Üstü açık stadyumda kar temizleme çalışmaları ise devam ediyor.

New York’un yeni Belediye Başkanı Bill de Blasio final maçının şehir için çok önemli olduğunu, bunun için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını belirtti.

2014 Super Bowl Ağırlama Komitesi (SBHC) Başkanı Al Kelly, maçın bölge ekonomisine büyük katkıda bulanacağını bu durumun oyunun kendisinden daha önemli olduğunu belirtti.

MAÇ SIRASINDA GÖSTERİLEN REKLAMLARIN 30 SANİYESİ 4 MİLYON DOLAR

Geçen yıl Super Bowl maçı sırasında televizyonlarda yayınlanan 30 saniyelik reklamların  ücreti 4 milyon dolara kadar yükselmişti. Sözkonusu reklam geliri ilk olarak 1967 yılında oynanan Super Bowl maçı için alınan reklam fiyatının 10 katı değerinde. Bu yılki 30 saniyelik reklamın değerinin ise 4.5 milyon dolara kadar yükselebileceği belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.