Senato Obamacare’i geciktirecek tasarıyı reddetti

Senato Obamacare’i geciktirecek tasarıyı reddetti

Senato, Başkan Barack Obama’nın sağlık yasasını geciktirecek tasarıyı reddetti. Ama bütçe ile ilgili belirsizlik devam ediyor.

Oylama sonucu Başkan Obama’nın hükümetinin kepenk kapatmasına boyun eğmeyeceğini açıklamasından sonra geldi. Senato’da  görüşülen tasarı  46’ya karşı 54 oyla reddedildi. ABD Temsilciler Meclisi’nde Pazar günü yapılan oylamada yeni sağlık kanununun 1 yıl ertelenmesi kabul edilmişti. Senato Çoğunluk Lideri Harry M. Reid, bugün, Yeni Sağlık Yasası’nı geciktirecek tasarının kabul edilmediğini açıkladı.

Obama, yeni mali yıl için hazırlanan bütçenin Kongre’den geçmesi için liderlerle görüşeceğini açıkladı.

ABD’de mali yılın sona ermesi için saatler kaldı. Partiler gün sonuna kadar  yeni bir tasarı üzerinde anlaşamazsa hükümet harcama yetkisi alamayacak ve 1996’dan sonra ilk kez kapanma eşiğine gelecek. Hükümetin işleyişi durma noktasına gelecek. Yaklaşık 800 bin kamu görevlisi ücretsiz ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalacak. Bütçe onayalanana kadar kamu görevlilerine ise  maaş verilemeyecek.

Siyasilerin gece geç saatlerde bir araya gelmesi bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre Cumhuriyetçiler, bütçe konusunda son ana kadar net bir karar vermesi beklenmiyor. Demokrat partililer ise Cumhuriyetçilerin bu stratejisini eleştiriyor. Cumhuriyetçiler, hükümetin kepenk kapatmasını ve yeni sağlık yasasını istemiyor. Demokratlar ise, yeni sağlık yasası ile birlikte bütçenin kabul edilmesini savunuyor.

Halk arasında Obamacare olarak bilinen yeni sağlık yasası sigortası olmayalara uygun şartlar getiriyor. Başkan Obama’nın yeni sağlık tasarıs ile ilgili taviz vermemesi bekleniyor.

KEPENK KAPATMA BELİRSİZLİĞİ BORSAYI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Hükümetin kepenk kapatma konusunda yaşadığı siyasi kriz, New York Borsası’nı olumsuz etkiledi. Borsa gün sonunda 129 puan değer kaybetti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.