Rusya yerel üreticilere destek verecek

Rusya yerel üreticilere destek verecek

Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerden gıda alımını durduran Rusya, yerel üretimi desteklemek için çalışmalara başladı. Başkent Moskova’da düzenlenen “Moskova Çevre Bölgesi-2014” başlıklı gıda forumunda ülkenin üretim vizyonu ele alındı.

Rusya’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Naki Karaaslan, Türk iş dünyası olarak Rusya Federasyonu’nda yatırımlara hazır olduklarını ifade etti.

Moskova Çevre Bölgesi Hükümet binasında düzenlenen forumda Bölge Valisi Andrey Vorobyov, Bölge Tüketici Piyasa ve Hizmetleri Bakanı Vladimir Posajennikov, Bölge Yatırım Bakanı Denis Butsayev, RTİB Genel Sekreteri Vladimir Solotsinski ve diğer katılımcılar hazır bulundu.

“YEREL ÜRETİM ORANINI YÜZDE 75’E ÇIKARACAĞIZ”

Açılış konuşmasını yapan Vali Vorobyov forumun önemine değinerek bu tür etkinliklerin sık sık yapılması gerektiğini savundu. Yerel üreticilere destek verilmesinin önemini vurgulayan Vorobyov, “Bölgemiz geniş tüketici kitlesine sahip. Bugün gıda fuarlarının yapılması olanaklarını görüşüyoruz. Burada bölgemizin üreticileri makul fiyatlarla ürünlerini satabilir. Yerel ürünlerin mağazalarımızda sayısını artırmak lazım. 2017 yılına doğru yerel ürün oranımızı yüzde 75 garanti altına alacağız. Bu aynı zamanda küçük ve ortak ölçekli iş dünyamıza olumlu yansıyacak. Ama bunun için bölgemizin tarım sektörünü geliştirmemiz lazım. Gerekli teknolojimiz var. Yerel üreticilere vergi indirimleri başta olmak üzere bir dizi kolaylıklar sağlayacağız.” dedi.

RTİB BAŞKANI: İKİLİ TİCARETTE BÜROKRATİK ENGELLER ORTADAN KALDIRILMALI

RTİB Başkanı Karaaslan da yaptığı konuşmada, son yıllarda Rusya ekonomisine Türk yatırımının 10 milyar doları geçtiğini hatırlatarak iki ülke liderlerinin ortaya koyduğu 100 milyar dolarlık ticari hedefi hatırlattı. Karaaslan, “Öncelikli hedeflerden biri şudur; ikili ticarette bürokratik engelleri ortadan kaldırmak lazım. Dürüst rekabet ve serbest piyasaya ulaşım için mutlaka koşullar oluşturulmalı. Üreticinin tüketiciye yönelik doğrudan sevkiyatını engelleyen uzun aracı zinciri ortadan kaldırılmalı.” önerisinde bulundu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.