Rusya: Petrol fiyatları düşük seyretmeye devam edecek

Rusya: Petrol fiyatları düşük seyretmeye devam edecek

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, öngörülebilir gelecekte petrol varil fiyatlarının düşük seviyede kalmaya devam edeceğini söyledi. 36 sent değerlenen Brent tip petrolün varili 49,3 dolardan alıcı buluyor.

Petrol piyasalarının yapısal bir dönüşüm geçirdiğini ifade eden Nabiullina, “Bu petrol varil fiyatlarının gelecekte düşük seyredeceği anlamına geliyor. Bir çok uzmana göre petrol fiyatlarında en yüksek seviyelerle ilgili dönem geride kaldı.” dedi.

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, 2016 için temkinli rakamlara göre petrol varil fiyatlarının 40 dolar seviyesinde olacağını belirtti. Rusya Merkez Bankası Birinci Yardımcısı Maksim Tulin, kötümser senaryoya göre petrol varil fiyatları 2016’da 40 doların da altına inebileceğini iddia etti.

Rusya Eski Ekonomi Bakan Yardımcısı Andrey Klepaç ise gelecek yıl petrol varil fiyatlarının yükseleceğini savunuyor. Klepaç, “Ben petrol fiyatlarının 40 doların altına düşeceğini düşünmüyorum. Büyük bir ihtimalle fiyatlar 55-60 dolar seviyelerine çıkacak.” öngörüsünde bulundu.

Klepaç’a göre petrol fiyatları tüm yılı kapsayacak şekilde 40 doların altına inerse Rusya için yeni bir şok yaşanabilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.