Piyasalar, Fed tutanakları sonrası iyimser

Piyasalar, Fed tutanakları sonrası iyimser

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) dün yayımlanan tutanaklarının ABD’de faiz artışlarının kademeli bir şekilde devam edeceğine yönelik sinyal içermesi ile dolar güne düşüşle başladı.

Bankacılar içeride en önemli gündem maddesinin ise hala yeni hükümetin kurulma süreci ve ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceği olmaya devam ettiğini belirtiyorlar.

Piyasalar yeni hükümetin kurulma sürecini takip ederken Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulacak yeni hükümetin son şeklinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapılacak görüşmede verileceğini belirten yetkililer, Erdoğan’ın bugünkü İstanbul programı nedeniyle ikili görüşmenin dolayısıyla hükümetin açıklanmasının gecikebileceğini söylediler.

Piyasalar özellikle ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceğini izlerken Ali Babacan’ın yönetimindeki bir ekonomi takımını veya Merkez Bankası’nın bağımsızlığını tartışmaya açacak adımlar atmayacak bir yapıyı olumlu algılamaya eğilimli.

Yetkililerden alınan bilgilere göre Babacan’ın yeni kabinede Dışişleri Bakanı ya da Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak değerlendirilmesi söz konusu.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “Piyasalarda Fed iyimserliği yaşanıyor. Aslında şuanda yaşanan gelişmeyi dolarda kısa vadeli kâr satışı olarak görmek lazım. Tutanaklar Aralık ayında bir artışın sorunsuz bir şekilde ilerleyeceği mesajı da veriyor” dedi ve ekledi: “İç tarafta ise asıl izlediğimiz konu ekonomi yönetimi. Piyasada isimlere hassasiyet var. Elbette isimler önemli kısa vadede isimlere oluşacak tepki orta uzun vadede ise atılacak

adımlar ön planda olacaktır.”

Dolar güne 2.8545 TL, Euro 3.0543 TL’den başladı

Serbest piyasada bu sabah itibarıyla 2,8536 TL’den alınan dolar 2,8545 TL’den satılırken, 3,0529 TL’den alınan Euro’nun satış fiyatı ise 3,0543 TL olarak gerçekleşiyor. Euro-dolar paritesi 1,0691 seviyesinde.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.