Moody’s’den Türk bankalarıyla ilgili rapor

Moody’s’den Türk bankalarıyla ilgili rapor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s “Bankacılık Sistemi Görünümü” raporunu yayınladı.

Raporda, Türkiye’de bankacılık sistemi görümünün negatif olduğu belirtildi. Bu duruma en önemli gerekçe olarak ekonomik yavaşlama ve dolarizasyon maliyetindeki yükseliş gösterildi.

Kurumdan yapılan açıklamada, Türkiye bankacılık sektörünün dış toptan piyasalara bağımlılığı nedeniyle uluslararası yaturımcı güveninindeki zayıflama ışığında fonlama maliyetlerinde artış görülebileceği belirtildi.

Moody’s Kıdemli Kredi Analisti Irakli Pipia yaptığı açıklamada “Ekonomik görünümdeki durgunluk, kredi performansı ve karlılığa etki edecek olsa bile, bankacılık sistemi iyi sermayelendirilmiş durumda kalacak. Temerrütlü kredilerin oranının TL karşısındaki değer kaybı ve daha da yavaşlayan ekonomi nedeniyle yüzde 3,5’den yüzde 3,8’e yükselmesini bekliyoruz.”ifadelerini kullandı.

Kuruluş, Türkiye’de sektörün büyümesi, yatırımcı duyarlılığını değiştiriyor ve bunun da ülkenin yüksek dış finansman ihtiyacını artırdığına dikkat çekti. Moody’s Türk bankalarının karlılık profili, borçlanma maliyetlerinin getirdiği yükümlülük nedeniyle net faiz marjlarında daralma yaşabilecekleri ve baskı altına alınabileceği uyarısında bulundu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.