Lufthansa grevinde 100 binin üzerinde yolcu mağdur

Lufthansa grevinde 100 binin üzerinde yolcu mağdur

Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa’da kabin çalışanlarının geçen hafta Cuma günü başlattığı grev sebebiyle şu ana kadar 929 uçuşun iptal edildiği ve 110 bini aşkın yolcunun mağdur olduğu açıklandı. Lufthansa, grev sebebiyle yolculardan özür diledi.

Lufthansa’nın kabin görevlileri geçen hafta Cuma başlattığı iş bırakma eylemini Pazar günü ara verdikten sonra dün devam ettirdi. Şirket üzerindeki baskıyı artırmak isteyen Kabin Görevlileri Sendikası (Ufo), grev süresince farklı havalimanlarını hedef alacaklarını açıklamıştı. Ufo üyeleri bugüne kadar Frankfurt, Düsseldorf ve Münih havalimanlarında iş bıraktı.

Lufthansa çalışanlarının Frankfurt ve Düsseldorf’taki eylemi dün 23.00’e kadar devam etti. Münih’teki iş bırakma eylemi ise gece yarısı son buldu.

SENDİKA: HER UÇAKTA YAPILAN EYLEME KATILACAĞIZ

Ufo Sendikası Başkanı Nicoley Baublies bahsi geçen havalimanlarında, inen ya da kalkan her uçakta yapılan eyleme gideceklerini açıkladı. Lufthansa sözcüsü ise grev neticesinde yaklaşık üç bin tarifeli seferden 929’unun iptal edildiğini ve bundan etkilenen yolcu sayısının ise 113 bini bulduğunu duyurdu. Lufthansa, grevin neticesinde geçen hafta Cuma günü 290, Cumartesi günü ise 520 uçuşu iptal etmek durumunda kalmıştı. Ufo sendikasının grevi sadece Lufthansa uçuşlarını etkiliyor. Lufthansa, dün düzenlenen grevden ötürü müşterilerinden özür diledi.

Bu hafta Cuma gününe kadar sürecek grevlerin öngörülemez olmasını eleştiren Lufthansa, daha önce yaptığı açıklamada da yaşanacak rahatsızlığın yükünü müşterilerin üstlenmek zorunda kalacağını belirtmişti. Mağdur olan yolcular için ise grevin ilk gününden itibaren 2 bin 500 otel odası tutulurken, havaalanını terk edemeyen yolcular için de yüzlerce portatif yatak hazırlandı. Lufthansa, yolculara gelişmeler hakkında güncel bilgileri kendi internet sitesinden sunacağını da bildirdi.

ÇALIŞANLAR LUFTHANSA’DAN NE TALEP EDİYOR?

19 bin uçak kabin görevlisini temsil eden Ufo Sendikası ile Lufthansa arasında, yaşlılık ve ‘geçiş dönemi bakımı’ olarak bilinen, çalışanların işten ayrıldıktan sonra 63 yaşını doldurana kadar geçen sürede de maaşlarının bir kısmının ödenmesini öngören düzenlemelere ilişkin anlaşmazlık yaşanıyor. Sendika, iki yıldır devam edilen görüşmelerin geçen ay çıkmaza girdiğini açıklamıştı. 1 Kasım’a kadar Lufthansa’ya mühlet tanıyan sendika, iyileştirilmiş teklif almadıkları takdirde greve gideceklerini bildirmiş ancak verilen sürede istenilen sonuç alınamamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.