Larry Summers, Fed başkanlığı yarışından çekildi

Larry Summers, Fed başkanlığı yarışından çekildi

Eski Hazine Bakanı  Larry Summers Amerikan Merkez Bankası (FED) adaylığından çekildi. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada ABD Başkanı Barack Obama’nın Summers ile görüştüğü ve adaylıktan çekilme kararını kabul ettiği belirtildi. Larry Summers için  “Ekibimin iyi bir üyesidiydi” ifadesini kullanan Başkan Obama “ Larry, ekonominin krizden bugünlere gelmesinde bilgelik, liderlik ve tecrübeleri ile katkıda bulunmuştur. Her zaman ülkesi adına yaptığı çalışma ve hizmetlerden dolayı kendisine minnettarız. Gelecekte onun danışmanlık ve rehberliğinden faydalanmaya devam edeceğiz.”dedi.

Bill Clinton döneminde (1999-2001) Hazine Bakanlığı yapan Summers, çoğu Demokrat Partili bazı senatörler tarafından bankacılık alanındaki politikaları sebebiyle eleştiriliyordu.

 

Yakın zaman önce Başkan Obama’nın danışmanlığını yapan Janet Yellen’in Fed başkanlığına aday gösterilmesi bekleniyor. Fed’de halen başkan yardımcılığı yapan Yellen, Wall Street çevresi ile yakın ilişkilere sahip. Yellen’in göreve gelmesi durumunda Fed politikalarında önemli bir değişiklik görülmeyeceği ifade ediliyor. Bir dönem Harvard Üniversitesi’nde rektörlük yapan Yellen eğer seçilirse Fed’e başkanlık edecek ilk kadın olacak.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.