İşsizlik azaldı, büyüme hedefi tuttu

İşsizlik azaldı, büyüme hedefi tuttu

ABD’de geçen hafta işsizlik maaşı başvuruları 359 bine geriledi. 

Çalışma Bakanlığı verilerine göre, 24 Mart’ta sona eren haftada işsizlik maaşı başvuruları önceki haftaya göre 5 bin azalarak 359 bine indi. Bu, Nisan 2008’den bu yana en düşük rakam olarak kayıtlara geçti.

Bakanlık önceki hafta işsizlik maaşı başvuruları rakamını da 364 bin olarak revize etti. Dört haftalık ortalama başvurular da 368 bin 500’den 365 bine düştü. 

İşsizlik maaşından yararlanmaya devam edenlerin sayısı ise 17 Mart’ta sona eren haftada bir önceki haftaya göre 41 bin azalarak 3,43 milyon oldu.
ABD’de geçen yıl eylül ayında yüzde 9 olan işsizlik oranı şu anda yüzde 8,3 seviyesinde bulunuyor.

Büyüme hedefi tuttu

ABD’de gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) geçen yılın dördüncü çeyreğinde kaydettiği büyüme, daha önce açıklanan yüzde 3 seviyesinde teyit edildi ve beklentilere paralel gerçekleşti. Aynı dönemde çekirdek PCE’deki artış yüzde 1.3 ile yine beklentiler seviyesinde gerçekleşti. ABD’de Q3’te GSYH büyümesi nihai yüzde 1.8, çekirdek PCE’deki artış ise yüzde 2.1 olarak açıklanmıştı. Verinin ve eş zamanlı olarak açıklanan işsizlik maaşı başvurularının ardından euro ve dolar, yen karşısında kayıplarını artırdı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.