“İngiltere’den Maduro’ya altın engeli” iddiası

“İngiltere’den Maduro’ya altın engeli” iddiası

England Bankası, Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun 1,2 milyar değerindeki altınına bloke getirdi. Ekonomi dünyasının yakından takip ettiği Bloomberg’in haberine göre İngiliz bankası, Maduro’nun bankadan altın çekmesine izin vermedi.

Konuyu yakından bilen isimlere dayandırılan habere göre söz konusu altınlar, Venezüela Merkez Bankası’nın 8 milyar dolarlık yabancı rezervlerinin bir parçasını oluşturuyor. İngiltere’nin bu adımı ABD’nin talebi üzeri gerçekleştiği belirtildi. ABD, Maduro’nun Venezüela’ya ait finansal kaynaklara ulaşmasının engellenmesi gerektiğini dile getirmişti.
JUAN GUAİDO’YA DESTEK İÇİN EKONOMİK VE DİPLOMATİK ARAÇLAR KULLANILACAK 
ABD Hazine Bakanlığı da Venezüela ile hükümetiyle yapılan ticari işlemlerin Trump yönetimi tarafından devlet başkanı olarak kabul edilen Juan Guaido ile tutarlı olması için ekonomik ve diplomatik araçları kullanmayı planladığını açıklamıştı.

Birleşik Krallık’ın Avrupa ve ABD’den Sorumlu Devlet Bakanı Sir Alan Duncan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada Venezüela’da 8 gün içinde seçime gidilmemesi halinde muhalif lider Juan Guaido’yı geçici devlet başkanı olarak tanıyacaklarını açıklamıştı. Bakan Duncan bu konuda ABD ile omuz omuza olduklarını ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.