IMF’nin tahmini tuttu, işsizlik yüzde 11’i aştı

IMF’nin tahmini tuttu, işsizlik yüzde 11’i aştı

İşsizlik rakamları ocak ayında yüzde 11.3, genç işsizlik oranı ise yüzde 20 olarak gerçekleşti. IMF dün yayımladığı ‘Dünya Ekonomik Görünümü’ raporunda ocak ayı işsizlik tahminini yüzde 11 olarak açıklamıştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), 2015 ocak ayına ait işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2015 yılı Ocak döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 454 bin kişi artarak 3 milyon 259 bin kişi oldu. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 2,3 puanlık artış ile yüzde 20 iken 15-64 yaş grubunda bu oran 1,1 puanlık artış ile yüzde 11,6 olarak gerçekleşti.

Tarım dışı işsizlik oranı ise Aralık-Ocak-Şubat döneminde yüzde 13,4 olarak gerçekleşti. İşsizlik rakamları geçtiğimiz 2014 yılında yüzde 9,9 seviyesinde gerçekleşmişti.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye’de işsizlik oranının bu yıl ve önümüzdeki yıl yüzde 11’in üzerine çıkıp, orada kalacağı öngörüsünde bulunmuştu.

İşsizlik ödeneği başvuruları Mart’ta yüzde 30 yükseldi

Öte yandan, şşsizlik oranı için öncü göstergelerden sayılan işsizlik ödeneği için başvuranların sayısındaki hızlı artış Mart ayında da sürdü. Ocak ve Şubat’taki yüzde 28’lik artışlardan sonra Mart ayında da işsizlik ödeneği almak için başvuranların sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 30 arttı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.