IMFC toplantılarının sonuç bildirisi yayımlandı

IMFC toplantılarının sonuç bildirisi yayımlandı

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın Washington’da yıllık toplantıları kapsamında düzenlenen Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC) görüşmelerinin sonuç bildirisi yayımlandı. Bildiride küresel ekonomideki dengesiz ve zayıf iyileşmenin risklerine dikkat çekildi. Daha güçlü büyüyen bir küresel ekonomi için yapısal reformlara öncelik verilmesi gerektiği kaydedildi. IMFC üyeleri, dengeli, daha fazla istihdam, özel sektörün gelişmesi için teşvik politikaları sağlanacağı bir küresel ekonomi için kararlı olduklarını vurguladı.

Bildiride, yapısal konularda  atılacak adımlarını etkilerini izlemek ve ülkelere destekte bulunmak için Dünya Bankası’na çağrıda bulunulurken, IMF’in mali reformların düzenlenmesi dahil olmak üzere özel uzmanlık alanlarına destekte bulunma kararlılığını memnuniyetle karşılandığı dile getirildi.

IMFC üyeleri, IMF’in mali reformların düzenlenmesi dahil olmak üzere özel uzmanlık alanlarına destekte bulunma kararlılığını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Döviz kurlarının küresel ekonomideki değişikliklere uygun hareket etmesine olanak verilmesi tavsiyesinde bulunulan bildiride, gelişmiş ülkelerdeki parasal normalleşmenin, hedeflerin altında seyreden enflasyon oranlarının, artan jeopolitik gerilimlerin ve finansal risklerin küresel ekonomiyi olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

IMFC Başkanı ve Singapur Başbakan Yardımcısı Tharman Shanmugaratnam, ekonominin bugünkü sorunlarını çözmek için, yarının meseleleriyle de mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

IMFC üyeleri, dünya genelinde 3 bin 400 kişinin ölümüne neden olan Ebola hastalığına hızlı bir şekilde müdahale eden Dünya Bankası’nın çalışmalarını da övdü.

IMFC’nin bir sonraki toplantısı ise 18 Nisan 2015’te Washington’da düzenlenecek.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.