Fitch’ten Türkiye açıklaması

Fitch’ten Türkiye açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisinde büyümenin devam ettiğini ancak bazı yapısal reformların eksikliği nedeniyle bu trendin belirsiz olduğunu söyledi.

Türkiye ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Fitch, kalıcı ekonomik gelişmelerde reformun önemine dikkat çekti.

Kuruluş açıklamasında, “Türkiye ekonomisi, yanı nota sahip diğer ülkelere göre daha hızlı büyüyor ve bazı dış belirtiler büyümenin devam ettiğini gösteriyor. Ancak bazı yapısal reform eksikliği ve polikalardaki zayıflık bu trendlerinin dayanıklığının belirsiz olduğu anlamına geliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Para politikalarında büyüme yanlı eğilimin açıkça göründüğünü belirten Fitch, Türkiye Merkez Bankası’nın (TCMB) yaptığı faiz indirimini hatırlattı. Düşük faiz oranlarının GSYİH’yı büyümesine yardımcı olacağını ve tüketimi artıracağı öngörüsünde bulundu. Aynı zamanda tüketimin artan maaş ve mülteci girişlerinden destek bulduğu kaydedildi.

Kuruluş, büyümenin hızını artıracak ve dış şoklara karşı kırılganlığını azaltacak reformların hükümet tarafından kanıtlanması gerekiğine dikkat çekildi.

Mali disiplinde bozulma ve dış gerilim olması halinde ülkenin “BBB-” olan kredi notu ve “durağan” görünümü üzerinde baskı olabileceği kaydedildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.