Fitch’ten ABD’ye kredi notunu düşürürüz uyarısı

Fitch’ten ABD’ye kredi notunu düşürürüz uyarısı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD’nin AAA olan kredi notunu, negatif’e çekti. Fitch, buna gerekçe olarak ta borçlanma limiti konusunda yaşanan tartışmaların olumsuz sonuçlanma ihtimaline  bağladı. Borçlanma limitinin artırılacağını tahmin ettiklerini belirten Fitch Ratings,  siyasilerin riskili hareket etmesi ve finansman esnekliğinin azalması halinde ABD’nin temerrüt riskini artırabileceği uyarısında bulundu. Derecelendirme kuruluşunun, ABD’nin kredi notu ile ilgili net kararını 6 ay içinde vermesi bekleniyor. ABD Hazine Bakanlığı ise, Fitch’in sözkonusu kararının, temerrüt tehditinin bir an önce ortadan kaldırılmasını ciddiyetini gösterdiğini ifade etti.

Geçen yıl  borçlana limiti artırımı konusunda yaşanan tartışmalar sonrasında uluslararası kredi dereclendirme kurluşu Standard and Poor’s (S&P) dünyanın en büyük ekonomisi ABD’nin AAA olan kredi notunu AA’ya düşürmüştü.

ABD’deki borçlanma limitini 36 saat içinde artıramazsa, hükümet borçlarını ödeyemez hale gelecek. Bunun da küresel ekonomiyi olumsuz etkilemesi bekleniyor.

 

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.