“FED’in enflasyon çözümü maaşlara yansımadı”

Story Highlights

  • Fed'in para politikasının başarılı olması için hane halkı gelirlerinin de aynı düzeyde artması gerektiği belirtildi

“FED’in enflasyon çözümü maaşlara yansımadı”

Amerikan Merkez Bankası (FED)’in ABD’de enflasyonu yükseltmeye yönelik çabalarının sonuç verdiği ifade edildi. Uzmanlar, para politikasının başarılı olması için hane halkı gelirlerinin de aynı düzeyde artması gerektiğini belirtti.

Bloomberg, FED Başkanı Janet Yellen ve çalışma arkadaşlarının ABD’de enflasyonu yükseltmeye yönelik çabalarının  sonuç verdiğini yazdı. Bloomberg’teki habere göre, Fed’in çalışma yöntemini hane halkının zorda kalmasını önlemek için maaşlar üzerinde uygulaması gerektiği vurgulandı.

FED’in hareketlerini izlediği fiyat göstergesi, mayıs ayında önceki yıldan yüzde 1.8 oranında yükseliş göstererek yıllık bazda ve Ekim 2012’den bu yana en büyük artışı gösterdi. Enflasyonla ilgili düzenlemenin ardından ABD’de tüketici harcamaları düşüşü devam etti.

Amerikalılar, alışveriş sepetlerini ve arabalarının benzin deposunun doldurabilmek için daha fazla öderken, moda, restoran ve sinema gibi isteğe bağlı harcamalarını kısıyorlar. Artan hisse ve konut fiyatları, yüksek gelirli hane halkı için daha kolay finansman sağlarken, yükselen maaşlar tüketicilerin çoğunluğunu daha hızlı harcama yapmaya yöneltebilir ve bu ekonomik büyümeye destek sağlayabilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.