Facebook kullanıcılarının yüzde 80’i sitede reklamı yapılan ürünleri satın almıyor

Facebook kullanıcılarının yüzde 80’i sitede reklamı yapılan ürünleri satın almıyor

Reuters/Ipsos tarafından yapılan araştırmaya göre Facebook kullanıcılarından yüzde 80’i şimdiye kadar sosyal paylaşım sitesinde reklamı yapılan hiçbir ürün ve ya servisi satın almamış.   

Araştırma, aynı zamanda Facebook kullanıcılarının yüzde 34’ünün altı ay öncesine kıyasla sitede daha az vakit geçirdiğini de ortaya çıkardı. Buna neden olarak kullanıcılar Facebook’u artık ‘sıkıcı’, ‘uygunsuz’ ve ‘kullanışsız’ bulduklarını ya da gizlilik endişeleri bulunduğunu söyledi. Site kullanıcılarının sadece yüzde 20’si Facebook’ta geçirdikleri sürenin eskiye nazaran arttığını beyan etti. Son beş gün içerisinde ankete katılan Amerikalıların yüzde 21’i ise Facebook hesabı bulunmadığını söyledi. Ankete katılanların yüzde 40’ı her gün mutlaka Facebook hesabına girdiğini söylerken, 18-34 yaş arası kullanıcılarda bu oran yüzde 60’a çıkıyor.
Anket sonuçları, geçtiğimiz ay halka arz edilen ve arz fiyatı üzerinden yüzde 29 değer kaybederek 74 milyar dolar market değerinden 30 milyara inen şirketin kazanç getirme kabiliyeti ile ilgili endişelere de vurgu yapmış oldu. Anket katılımcılarının yüzde 46’sı Facebook hisselerinin yatırımcılar tarafından sıkıntı olarak nitelenen piyasaya ilk çıkışı (IPO) ile ilgili tartışmalardan dolayı siteyi artık güvenli bulmuyor.

900 milyon kullanıcıyla diğer internet devleri Google ve Yahoo’ya fark atan Facebook’un bu yüksek kullanıcı oranını ticaret rakamlarına nasıl aktaracağı konusunda görünen o ki herkes ikna olmamış durumda.

Analistlere göre Facebook halka daha uygun ve efektli hizmet etmek için yeni yollar üzerinde çalışılması gerekiyor. Aksi taktirde şirket, yatırımcılarını kaybetme tehlikesiyle yüz yüze kalabilir. Bu endişeler Amerika’nın en büyük üçüncü reklam vereni General Motors geçtiğimiz ay Facebook reklamlarını durduracağını ilan ettiğinde de gündeme gelmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.