En zenginler listesinde 43 Türk yer aldı

En zenginler listesinde 43 Türk yer aldı

Forbes dergisi tarafında açıklanan dünyanın en zenginleri listesinde Türkiye’den 43 milyarderin bulunduğu bildirildi.

Forbes’un 2013 listesinde toplam 1426 isme yer verilirken, toplam servetin 4.6 trilyon dolardan 5.4 trilyon dolara yükseldiği belirtildi. 2011’de etkili olan ekonomik kriz, zenginlerin gelirini düşürmüştü. En zenginler listesinde dünyadaki milyarder sayısında ABD birinci sırada yerini alırken, Çin ise ikinci sırada yer aldı.

Listeye göre Amerika Movil Sab’ın Meksikalı patronu Carlos Slim 71 milyar dolar ile en zengin isim oldu. Slim’i 67 milyar dolarla Microsoft’un patronu Bill Gates ve bu yıl servetini 19.5 milyar arttıraran İspanya’nın moda imparatoru Amancio Ortega izledi.

Son açıklanan listeye göre ise çok sayıda yeni isim var. Diesel Jeans sahibi Renzo Rosso 3 milyar dolar, toptancı Bruce Nordstrom 1.2 milyar dolar ve 1 milyar dolar serveti ile tasarımcı Tory Burch listede yer aldı.

Listenin bölgelere göre dağılımı ise ABD’den 442, Asya ve Pasifik’ten 386, Avrupa’dan 366, Ortadoğu ve Afrika’dan ise 103 kişi listede yer aldı. Listede Türkiye’den ise 43 milyarderin bulunduğu öğrenildi.

29 MİLYARDER 40 YAŞIN ALTINDA

Forbes listesine göre dünyanın zengin listesinde yer alan 29 milyarderin ise 40 yaşının altında. Facebook kurucularından olup daha sonra şirketten ayrılan Dustin Moskovitz (28) ve Facebook’un patronu Mark Zuckerberg (28) dünyanın en genç zenginleri arasında yer aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.