Dünyanın en zengini Carlos Slim: Haftada 3 gün, 33 saat çalışın

Dünyanın en zengini Carlos Slim: Haftada 3 gün, 33 saat çalışın

Yaklaşık 82 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ismi olan Meksikalı iş adamı Carlos Slim, kaliteli bir yaşam için haftada 3 gün çalışmak gerektiğini söyledi.

CNNMoney’de Christine Romans’a konuşan telekomünikasyon devi Slim, haftalık çalışmayı kısaltırken, iş saatlerini ve emeklilik yaşını uzatmayı önerdi. “Hayatınız boyunca kendinize daha fazla zaman ayırmalısınız-65 yaşında ve emekli olduğunuz da değil.” diyen Meksikalı iş adamı ideal çalışma planını, günde “11 saat, haftada 3 gün ve 75 yaşına kadar” şeklinde açıkladı.

74 yaşındaki milyarder, ne zaman olacağı konusunda birşey söyleyemese de önerisi için “Eminim bir gün olacak.” ifadelerini kullandı.

“Hizmetler mümkün olduğunca devam etmeli, makineler 24 saat çalışmalı.” ifadelerini kullanan Slim, ancak insanların kendileri ve aileleri için daha fazla zaman hak ettiğini söyledi.

Bu şekil bir düzenin genç iş gücünü artıracağına ve ekonomiye pozitif etki edeceğine inanan Meksikalı milyarder, “Bu bilgi ve deneyim toplumu. 60, 65 ve 70 olduğunuzda daha iyi bir deneyim ve bilgi birikimine sahip olursunuz.” dedi.

81 milyar dolarlık servete sahip olan Microsoft’un sahibi Bill Gates’i tahtından eden Carlos Slim, Forbes’un en zenginler listesinde birinci sıraya oturmayı başardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.