Avrupa’da 25 banka sınıfta kaldı

Avrupa’da 25 banka sınıfta kaldı

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) finansal krizin tekrarını önlemek için yaptığı stres testinden 25 banka geçemedi. Merkez bankasından yapılan açıklamada bankaların 25 milyar Euro sermayeye ihtiyaç duyduğu ifade edildi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yaklaşık bir yıldır 130 Avrupa bankası üzerinde yaptığı stres testinin sonucunu yayınladı. ECB geçen sene 31 Aralık itibariyle 25 Avrupa bankasının stres kontrolünü geçemediğini kaydetti. Ancak o zamandan beri bu bankaların 12’si sermaye tamponlarını takviye etti.

ECB kapsamlı değerlendirme sonrası 25 bankada 25 milyar Euro sermaye açığı tespit etti. 2014 yılı içerisinde 25 bankanın 12’sinin sermayelerini artırdığı fakat 13 bankanın muhtemel finansal krize karşı yeterli sermayeye sahip olmadığı tespit edildi. Bunlar arasında 2,11 milyar Euro ile en büyük açığa İtalyan’ın en büyük üçüncü bankası Monte dei Paschidi Siena sahip.

Alman bankaları arasından Deutsche Bank veya Commerzbank gibi büyük banklar testi başarıyla atlatırken MünchenerHyp stres testini geçemedi. Stres testinde başarısız olan bankalar en çok krizle boğuşan İtalya, Yunan ve Rum bankaları oldu. Banklara açıklarını kapatmaları için 9 ay süre tanınacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.