Apple, Çin’i yalanladı

Apple, Çin’i yalanladı

Çin’in, iPhone’larda bulunan konum servisleri fonksiyonunun ‘ulusal güvenlik tehdidi’ oluşturduğu iddiasına Amerikalı teknoloji devi Apple’dan yalanlama geldi.

Şirket, yaptığı yazılı açıklama Çin’in iddialarının gerçek dışı olduğunu ve şirket olarak ‘kullanıcı mahremiyetine azami önem verdikleri’ni ileri sürdü.

Çinli uzmanlar, yaptıkları testlerde veri güvenliği konusunda iPhone telefonların konum bilgilerini gizli bir yere depoladığını ileri sürerek, “Öncelikle, bir USB veri bağlantısı üzerinden bir bilgisayara iPhone’u bağladık. Ardından bazı özel araçlarla normal kullanıcıların göremeyeceği bazı sistem dizinleri gördük. Sistem dizinlerinde, kullanıcının konumunu kaydeden gizli bir dizin bulunduğunu fark ettik.” demişti.

Çin, iPhone telefonlarda bulunan ‘Sık kullanılan konumlar’ (Frequent Locations) adlı özelliğin, kullanıcıların sık ziyaret ettiği yerleri gizli bir yere kaydettiğini, kapalı olması halinde dahi telefonun bu özelliğinin çalışarak konumları kaydettiği ileri sürmüştü.

Apple, Çin’in iddia ettiğinin aksine kullanıcıların ‘Sık kullanılan konumlar’ özelliğini kapatabileceğini belirtirken, telefonlarının, kullanıcıları tanımlamak için hiç bir bilgi göndmediğini iddia etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.