ABD’li biyoteknoloji şirketi, ilaç firması Mustafa Nevzat’ı satın alıyor

ABD’li biyoteknoloji şirketi, ilaç firması Mustafa Nevzat’ı satın alıyor

ABD’li biyoteknoloji şirketi Amgen, Türk ilaç sektörünün önde gelen isimlerinden Mustafa Nevzat’ı satın alacağını duyurdu.


Şirket, bu satın alma ile Türkiye ve stratejik önem taşıyan bölge ülkelerinde büyümeyi hedeflediğini kaydetti. 700 milyon dolar değerindeki Mustafa Nevzat İlaç Sanayii’nin yüzde 95,6 hissesini satın alan ABD’li biyoteknoloji devi, peşin ödeme yapacak.

Amgen Şirket ve Operasyonlar Başkanı Robert A. Bradway; anlaşma ile ilgili yaptığı açıklamada, kendilerini, faaliyet gösterdikleri tüm pazarlarda hastalara inovatif ilaçlar sunmaya adadıklarını kaydetti. Bradway, “Mustafa Nevzat’ın çalışanları ve yönetim ekibi ile birlikte; Türkiye ve çevresindeki pazarlarda yüksek kaliteli ve inovatif ilaçlarla faaliyetlerimizi artırmayı planlıyoruz.” dedi.

Mustafa Nevzat Genel Müdürü Levent Selamoğlu da anlaşma hakkında, “Bu işlem; Mustafa Nevzat, çalışanları ve müşterileri için çok çekici bir fırsat sunuyor. Mustafa Nevzat ve Amgen birlikteliği; Türkiye’de benzersiz kabiliyetleri, bölgede ve diğer gelişmekte olan pazarlarda ise büyüme potansiyeli olan bir lider yaratacak. Amgen’in hedef ve kaynakları ülkemizde yatırımın sürekliliğini de sağlayacak.” şu değerlendirmelerinde bulundu. Yaklaşık 90 yıllık geçmişi olan Mustafa Nevzat, Türkiye’de hastane pazarı ile enjektabl ilaçlarda üst sıralarda bulunuyor. 2011 yılında yaklaşık 200 milyon dolar gelir sağlayan Mustafa Nevzat; son 5 yılda çift haneli oranlarda büyüme kaydetti.

İki şirketin yönetim kurulları tarafından onaylanan satın alma işlemi, Rekabet Kurulu onayı dahil olmak üzere alışılagelmiş kapanış şartlarının yerine gelmesine bağlı olarak tamamlanacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.