ABD, Hakan Atilla’ya 10 yıllık ticaret yasağı getirdi

ABD, Hakan Atilla’ya 10 yıllık ticaret yasağı getirdi

ABD Ticaret Bakanlığı, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’ya 10 yıllık ticaret yasağı getirdi. Kararın gerekçesinin ‘İran’a yönelik yaptırımları delmek’ olduğu açıklandı.

Bakanlık tarafından yayınlanan “İhracat Ayrıcalıklarının Reddedden Tertip” metninde Hakan Atilla’ya ABD ile 10 yıl ticaret yasağı koyulduğu belirtildi. Atilla’nın kendisinin, Atilla’nın atadığı temsilcilerin ya da çalışanların direkt ya da dolaylı olarak ABD ile ilişkili mal, yazılım ve teknoloji ihracatı ya da ithalatı yapamayacağı vurgulandı.

Metinde kararın Atilla’nın cevabının incelenmesinin ardından alındığı da belirtildi. Atilla’nın karara itiraz için 45 günü var.

Atilla, Halkbank’ta Genel Müdür Yardımcısı olduğu dönemde ABD hükümeti tarafından, İran’ın ABD’nin yaptırımlarını delmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle suçlu bulunmuş ve 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Atilla, 28 ay tutuklu kalmasını ardından Türkiye’ye dönmüştü. Türkiye’ye dönüşünün ardından Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’ne getirilen Hakan Atilla mart ayında görevinden istifa etmişti. Halkbank davası ise temyiz sürecinde devam ediyor.