Hayatın Sesi ve İMC TV polis baskınıyla kapatıldı

Hayatın Sesi ve İMC TV polis baskınıyla kapatıldı

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu ve İMC TV’ye polis baskın düzenledi. Her iki televizyon kanalının binası mühürlenmek istenirken, polis yayın sırasında İMC TV’nin rejisine girdi.

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmasına karar verilen İMC TV’ye polis baskın düzenledi. Kanalın yayını kesilmek isteniyor.

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu ve İMC TV’ye polis baskın düzenledi. Hayatın Sesi televizyonuna düzenlenen baskında kanalın YouTube yayını durduruldu, binası mühürlendi.

Bu baskından kısa bir süre sonra polis ekipleri İMC TV’yi bastı. Stüdyoya canlı yayın sırasında giren polis, reji odasına girdi. Kanal çalışanları bu sırada stüdyoda toplanıp durumu protesto etti. Televizyon çalışanları baskını “Özgür basın susturulamaz” ve “Susma haykır, özgür baskın haktır” sloganları ile protesto ettiği sırada kanalın internet yayını durduruldu. Kanal yayınına Periscope üzerinden devam ediyor.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, televizyonun canlı yayınına katılıp, “Ekran kararabilir ama ense kararmayacak” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.